tiistai 4. tammikuuta 2005

Tatu Lauslehto MM-sarjaan

päivitetty 5.1.2005 (Tero Kiira ja Petri Rämö)Tuusulan Moottorikerhoa edustava Tatu Lauslehto etenee urallaan isoilla harppauksilla. Kaudella 2004 Supersport 600 luokkaan siirtynyt ja siinä luokassa EM kultaa napannut 21- vuotias Tuusulalainen siirtyy Supersporttien MM- sarjaan.


Työnantajana Tatulla toimii Itävaltalainen Team Klaffi. Kyseessä on maineikas tiimi, johtajanaan Klaus Klaffenböck. Hän omaa itse pitkän uran moottoripyöräkilpailijana sivuvaunupuolelta. Palkintokaapissa hänellä on muun muassa maailmanmestaruus sivuvaunuluokassa kaudelta 2001.


Kovat tallikaverit
Team Klaffi ajattaa vain Tatua Supersporteissa. Superbike-luokassa Tatun tallikavereina ajavat legendaarinen Frankie Chili ja Max Neukirchner. Talli käyttää ajokkeinaan Hondan CBR 600 RR ja CBR 1000 RR malleja.

- Chilin saaminen tallikaveriksi on lottovoitto minulle, puhumattaan tästä tallisopimuksesta. Chili on melkoinen tekijämies ja toivon oppivani häneltä paljon, Tatu kertoo.

Kausi starttaa Qatarista 24. - 26.2.2005. Viikkoa ennen kisaa Team Klaffi ajaa siellä viimeiset testit. Tuota ennen Tatulla on mahdollisuus testata uutta kilpuria kaksi - kolme kertaa.
- Tämä onkin tarpeen, sillä vaikka pyörän merkki pysyy samana kun tähän asti, on Klaffin tekemä pyörä täysin erilainen ajaa. Myös ajotyylin MM- sarjassa joutuu opettelemaan uudestaan. Ajolinjat MM-sarjassa eivät ole yhtä pehmeitä kuin EM-sarjassa. Myös ajaminen muuttuu paljon aggressiivisemmaksi, Tatu jatkaa.


Tiimi aloittaa kauden vanhalla pyörällä mutta jo kahden kisan jälkeen tulee uusi 2005 mallinen CBR 600 RR käyttöön.Jukka Lauslehto on tyytyväinen
Tatun managerina toimii hänen isänsä Jukka "Jukkis" Lauslehto. Käytännössä Jukkis hoiti tallipaikkaneuvottelut Tatun puolesta. Myös ulkopuolista konsulttiapua Lauslehdot saivat Aki Ajolta, joka pyörittää omaa tiimiään MotoGP 125 -luokassa.


- Neuvottelut olivat pitkät ja raskaat. Sopimus saatiin lopulta aikaiseksi pitkän vääntämisen jälkeen. Monta kertaa tuntui siltä että homma jää kesken. Sopimus on 1 + 1 vuotinen. Varsinainen sopimus kattaa kauden 2005 ja Klaffilla on optio vuodelle 2006. Kotimaisina tukijoina Tatulla on Tuusmotor ja Duell. Muutaman sponsorin kanssa neuvottelut ovat vielä kesken, hommaa ei voinut lyödä lukkoon asian keskeneräisyyden vuoksi, Jukkis kertoo.


- Paha tässä juurikaan pojalle mitään ohjeita on antaa, samaa kauraa ne ulkomaalaiset syövät kuin Tatukin. Ajamalla ne sijoitukset otetaan ja lisää perään että mitään tavoitteita Tatun harteille ei pistetty. Ajaa niin hyvin pystyy.


Tiimipäällikkö Klaus Klaffenböck on puheessaan myös samoilla linjoilla; tiimille riittää kun Tatu sijoittuu loppupisteissä 15 parhaan joukkoon. Tatu itse kertoi tavoitteekseen sijoittua loppupisteissä kymmenen parhaan joukkoon, ja jatkaa että tiimin puitteet antavat ainakin mahdollisuuden siihen.


Tatulla on suomalaismekaanikko mukana kisoissa. Tallin toimintaan liittyy mukaan Jarkko "Carlos" Kulmakorpi. Jarkko toimi kaudella 2004 Topi Haaralan mekaanikkona.


nnan tulos. Tällä myös pyritään parantamaan kommunikointia mahdollisissa kriisitilanteissa, Jukkis ke - Suomalaisen mekaanikon valinta Tatun henkilökohtaiseksi mekaanikoksi oli pitkän harkirtoo.


BajaHill seuraa tiiviisti Tatun edesottamuksia kauden varrella.


 
- Chili on melkoinen tekijämies ja toivon oppivani häneltä paljon, Tatu kertoo.


- Riittää, että Tatu sijoittuu loppupisteissä 15 parhaan joukkoon, Klaffenböck kertoo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti