maanantai 1. elokuuta 2005

Mika Kalliolle uran toinen MM-osakilpailuvoitto

(Tiedote)


Thrillerimäinen kilpailu keskeytettiin kuusi kierrosta ennen maalia
Saksan Sachsenringin rata on kuulunut aina ratamoottoripyöräilijä Mika Kallion suosikkeihin. Kulunut viikonvaihde lisäsi entisestään valkeakoskelaisen positiivisia tuntemuksia.

Ennätyksellinen yleisömäärä, 216 457 silmäparia, oli seuraamassa Kallion täydellistä kisaviikonloppua.
Red Bull KTM-tallin suomalaiskuski starttasi kisaan paalupaikalta, mutta lähtökiihdytys ei onnistunut samaan malliin kuin kauden edellisissä kilpailuissa.

- Startit ei voi aina onnistua. Putosin kuudenneksi ja siitä oli kova työ nousta piikkiin. Radalla ei ole kovin montaa kunnon ohituspaikkaa, joten kiriminen kesti kuusi kierrosta, Kallio selvitti.
- Onnistuin ohituksissa ja nousin johtoon seitsemännellä kierroksella.

Sen jälkeen kilpailua oli jäljellä 20 kierrosta ja Kallio veti koko ajan kuuden kärkiryhmää tasaisesti perässään.

Kun vielä kuusi kierrosta oli ajamatta, kärkiryhmässä roikkui mukana neljä kuskia, mutta kilpailu keskeytettiin Manuel Poggialin rajun ulosajon seurauksena.

Kallion eväät olisivat riittäneet loppuun saakka
- Huomasin punaiset liput ja suuntasin varikolle. Kun vain kuusi kierrosta oli jäljellä, olin melko varma, että kilpailua ei enää jatketa, Kallio kertasi.

- Heti varikonportin jälkeen kolmen kärki ohjattiin omaan aitaukseen, jolloin tiesin voittaneeni!
Kilpailupituudesta oli ajettu 75 prosenttia, joten kilpailun lopputulokset määräytyivät edellisen, täyden kierroksen mukaisesti.

- Kisa oli älyttömän tiukkaa. En katsonut kertaakaan taakseni, mutta varikon näyttötaululta huomasin, että perässä riittää haastajia.

- Olin tietysti vähän onnekas, kun kisa keskeytettiin. Meidän lajissa kun ei koskaan tiedä, mitä loppukierroksilla tapahtuu.

- Olin kuitenkin erittäin luottavainen loppuratkaisua odotellessa, koska pystyin melko helposti vetämään kärkiryhmää ilman riskejä, Kallio jatkoi.

Saksan GP-kilpailun 125-luokan kakkoseksi ajoi Sveitsin Thomas Lüthi, joka jäi Kalliolle vain 0,134 sekuntia. Honda-kuski nousi kakkossijansa ansiosta MM-johtoon kolmen pisteen erolla Kallioon.

Kallion tallikaverit ajoivat myös kärkisijoille ja täydensivät KTM:n onnistunutta päivää. Unkarin Gabor Talmacsi ehti neljänneksi (-0,481) ja Espanjan Julian Simon oli heti perässä viides (-1,435).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti