keskiviikko 10. elokuuta 2005

Ratamoottoripyöräilyn SM-sarja loppusuoralle Räyskälässä

(Tiedote)


Kauden toiseksi viimeinen osakilpailu kiihdyttää kärkitaisteluja.
Räyskälän lentokenttäradalla 13.-14. elokuuta ajettava ratamoottoripyöräilyn SM-osakilpailu kiihdyttää luokkien kärkitaistelut äärimmilleen. Kauden viides ja toiseksi viimeinen osakilpailu aloittaa sarjojen loppukirit, ja pakottaa voittoa tavoittelevat ajajat viimeistään nyt löytämään ajokeistaan kaiken mahdollisen vauhdin.

Superbiken erittäin tasaisena jatkunut kärkikamppailu sai edellisessä Kemoran osakilpailussa yllättävän käänteen, kun Turun moottorikerhon taistelupari Tapio Hietanen ja Erkka Korpiaho jäivät kokonaan pisteittä.

Samalla voiton ottanut Keravan Motoristiseuran Raimo Kesseli pääsi nousemaan mukaan mestaruuskiriin. Räyskälän osakilpailuun lähdetäänkin äärimmäisen jännittävistä asetelmista, sillä koko superbiken johtokolmikko mahtuu vain viiden SM-pisteen sisään toisistaan.

Lisäväriä taisteluun tuo Räyskälän kilpailun erikoisluonne, sillä lentokentälle rakennettu rata eroaa merkittävästi muista SM-sarjan radoista. Se suosii tiukilla mutkillaan ja lyhyillä suorillaan muun muassa Kesseliä, joka on Ducatillaan kärsinyt hienoisesta tehovajeesta suorilla, mutta mutkissa puolestaan pystynyt erinomaiseen ajoon.

Korpiaho tähtäimessä 600-kuutioisissa
Hallitseva mestari Erkka Korpiaho on Räyskälän viikonlopussa superbiken lisäksi kovilla myös supersport 600-kuutioisten lähdössä. Huonosta kauden alusta kärsinyt Vesa Kallio on päässyt kahden edellisen osakilpailun voitollaan tiukkaan loppukiriin mestaruudesta, ja eroa Korpiahon pitelemään ykköstilaan on enää kolme SM-pistettä.

Kalustonsa hyvään kulkuun saanut valkeakoskelainen tavoittelee mestaruuskruunua erittäin nälkäisenä, eikä kolmantena sarjassa ajava Pauli Pekkanenkaan ole heittänyt vielä pyyhettä kehään, joten luvassa on todella tiukkaa taistelua podiumin korkeimmasta korokkeesta.

Räyskälän osakilpailu on yleisötapahtuma
Räyskälän SM-osakilpailu on erinomaisen sijaintinsa vuoksi todellinen yleisötapahtuma. Katuratamainen rataprofiili, samassa yhteydessä järjestetyt kokoontumisajot sekä alle tunnin ajomatka pääkaupunkiseudulta houkuttelee Lopelle viikonlopuksi suuren määrän ratamoottoripyöräilyn ystäviä.

Kilpailemassa Räyskälässä ovat sivuvaunuja lukuunottamatta kaikki kotimaisen ratamoottoripyöräilyn kilpailuluokat superbikesta classic -kilpureihin. Muiden lähtöjen ohessa ajetaan myös minimotojen osakilpailu, joten viikonloppuna on luvassa viihdyttävää vauhtia jokaiseen makuun.

Lisätietoa Riihimäen moottoripyöräkerho Kahvakopla ry:n järjestämästä vauhtiviikonlopusta löytyy osoitteesta www.kahvakopla.com/rr2005/.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti