tiistai 30. elokuuta 2005

Forssan Pick-Nickissä taas paljon nähtävää

©Santtu Ahonen
Myynnissä on myös kokonaisia, ehkä hiukan pintaviallisia mutta pienellä laitolla museorekisteröitäviä prätkiä ja mopoja
Kesään mahtuu tuhoton määrä erilaisia moottoriharrastajien tapahtumia. Tällä kertaa BajaHill:n toimittajan nokka suuntautui Forssan Pick-Nick:iin. Street Machine Club Forssa järjesti eväsretken jo 23. kerran. Tilaisuus on siten yksi vanhimpia yhtäjaksoisesti järjestettyjä autoharrastajien tapahtumia. Elokuun ensimmäinen sunnuntai aukesi sateisena, pilvet väistyivät kuitenkin puolen päivän aikaan ja iltapäivällä saatiin nauttia helteestä.

Motoristien kannalta Pick-Nick:ssä on myös paljon nähtävää. Ehkä antoisinta antia tarjoaa laaja rompetori josta voi tehdä monenlaisia löytöjä sekä uusiin että eritoten vanhempiin pyöriin. Itse laskin vajaat puolen sataa myyntipöytää ja kojua joten kyseessä on todella suuri romutori.

Omaan taskuun ei tällä kertaa päätynyt mitään, sen sijaan vaimo löysi itselleen keittiökippoja ja lapset muutamia retroleluja. Eräs pieni punainen takavalo jäi kyllä takaraivoon kaivelemaan, numero on tallessa. Katselimme myös sillä silmällä vanhaa asuntovaunua mutta sekin sai jäädä ainakin siihen asti, että kotitalon remontti on saatu johonkin kuosiin.

Autojen tunaus ja rakentelu on paljolti saman arvomaailman motivoimaa kuin motoristienkin mutterinvääntövimma. Piirit ovat Suomessa pieniä ja moni on ehtinyt rakentelemaan sekä prätkiä että autoja. Tilaisuudessa onkin siten runsaasti myös rakennettuja pyöriä. Tällainen suuri tilaisuus kerää harrastajia yhteen, paikalla näkee paljon vanhoja tuttuja ja samalla tekee lisää uusia.

Vaikka mieli tekisi kiertelemään rakennettujen laitteiden sekaan niin aika hupenee helposti tuttujen kanssa tarinoidessa ja kuulumisia vaihdellessa. Ehkä ensi vuonna ehdimme sitten katsastamaan kaikki paikalle ajetut laitteet. Otetaan viltti, koriin evästä ja pullo viiniä ja...

©Santtu Ahonen ©Santtu Ahonen ©Santtu Ahonen ©Santtu Ahonen ©Santtu Ahonen

Vaikka Pick-Nick onkin pääasiassa autoharrastajien tapahtuma on paikalla myös runsaasti prätkiä.

©Santtu Ahonen ©Santtu Ahonen ©Santtu Ahonen ©Santtu Ahonen ©Santtu Ahonen ©Santtu Ahonen ©Santtu Ahonen

Romutorilta voi tehdä monenlaisia löytöjä. Pyörien rakentajille ja entisöijille tällaiset paikat ovat aarreaittoja.

©Santtu Ahonen ©Santtu Ahonen ©Santtu Ahonen

Rodiharrastus elää vahvana ja näyttävänä. Ravirata oli aivan täynnä toinen toistaan hienommin rakennettuja autoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti