maanantai 8. elokuuta 2005

Supersport MM: Pennan vauhti kasvaa, pistetili jäi vielä avaamatta

Charpentier vahvistaa asemiaan MM-pistejohdossa
Sami Pennan pistetili jäi vielä avaamatta
Ranskan Sebastien Charpentier otti jo kauden 7. voittonsa ja vahvisti asemiaan MM-pistetaistelussa Supersport 600 -luokan kauden kahdeksannessa osakilpailussa (8/12).

Ajo Promotion -tallin tulokaskuljettaja Sami Penna ei pystynyt lähdössä parantamaan asemiaan ja pistesijat karkasivat ensimmäisten kierrosten aikana tavoittamattomiin. Pennan ajoi kuitenkin lähes koko kilpailun ajan samoja kierrosaikoja kuin sijoista 9-15 taisteleva ryhmä. Vauhti ei kuitenkaan vielä riittänyt kilpailun alussa syntyneen eron kiinni ajamiseen vaikka hän hetkittäin tavoittikin kovaa taistelua käynyttä ryhmää.

- Lähtö ei onnistunut aivan nappiin ja pistesijoille ajaneet pääsivät alussa hieman karkuun. Niin tasaista oli tänään, että muiden kiinni ajaminen ei enää onnistunut. Hiukan tietysti harmittaa, mutta täytyy taas ensi kisassa yrittää parantaa tuota lähtöpaikkaa, Penna kertoo.

23 kierroksen kilpailussa eroa viimeiseen pistesijaan, 15. sijaan jäi tällä kertaa 8,4 sekuntia. Kymmenenteen sijaan eroa syntyi 12,5 sekuntia.

Paras suomalainen oli Tatu Lauslehto, joka ylitti maaliviivan sijalla 14. Sarjan kolmas suomalainen Topi Haarala joutui keskeyttämään.

Seuraava osakilpailu ajetaan neljän viikon kuluttua Hollannissa Assenin radalla.

- Lähtö nousi tänään ratkaisevaan asemaan. Ensimmäisten kierrosten aikana syntynyt noin viiden sekunnin ero pistesijoihin säilyi lähes muuttumattomana kilpailun viimeisille kierroksille asti. Parilla viimeisellä kierroksella Sami taisi jo hieman helpata jolloin tuli se kolmisen sekuntia eroa lisää. Hyvää on se, että vauhti alkaa jo riittää viidestä viimeisestä pistesijasta taisteluun kunhan vain ehditään lähdöstä sen ryhmän matkaan, Esa Ajo kertoo.

TULOKSET
Supersport 600 -luokan MM-osakilpailu 8/12, Brands Hatch
1.
Sebastien Charpentier
Ranska
Honda CBR 600RR
4.
Michel Fabrizio
Italia
Honda CBR 600RR
+0,985
2.
Kevin Curtain
Australia
Yamaha YZF R6
+1,173
...
14.
Tatu Lauslehto
Suomi
Honda CBR 600RR
+30,699
18.
Sami Penna
Suomi
Honda CBR 600RR
+41,575
Kesk.
Topi Haarala
Suomi
Honda CBR 600RR

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti