torstai 29. syyskuuta 2005

Juha Salminen GNCC-osakilpailun voittoon

(Tiedote, New Berlin, New York, USA)

Juha Salminen ajoi voittoon sunnuntaina Pohjois-Amerikan New Berliinissä ajetussa osakilpailussa. Salminen johtaa Amerikan suurinta offroad-sarjaa sarjaa 55 pisteellä, kun kaksi osakilpailua on ajamatta. Mestaruuteen riittää yksi 15.sija. Kauden aikana Salminen on voittanut seitsemän osakilpailua, ollut kerran toinen ja kerran kolmas. Vain kaksi kertaa hän on jäänyt palkintopallilta.

GNCC sarjan 11. osakilpailu ajettiin New Yorkin osavaltiossa sijaitsevalla Unadillan motocrossradan maastossa. Kierros sisälsi kansainvälisen motocrossradan ja harjoitusradan sekä niiden lähimaaston merkatun reitin.

Kilpailu ajettiin sateen kastelemalla reitillä. Salmisen kilpailu ei alkanut kovinkaan hyvin.
- Kaaduin heti ensimmäisessä mutkassa, kun törmäsin heinäpaaliin. Siinä rytäkässä tuli pakoputkeen reikä, joka suureni kisan aikana pikkuhiljaa. Myös kaasukapula sai vähän kolhuja. Onneksi ne eivät vaikuttaneet ajoon mitenkään, varsinkaan kun en tiennyt kaasukapulavauriosta mitään ennen maalia, huokaa Salminen.

Hän pääsi lähtemään ensimmäiselle kierrokselle joukon hänniltä. Apinan raivolla hän nousi jo ensimmäisen kierroksen jälkeen kärkitaisteluun, joka käytiin sarjassa toisena olevan Barry Hawkin ja kotikulmillaan hurjaan menoon yltäneen Nathan Kearneyn välillä.
- Se oli yksi rankimmista GNCC -kisoistani. Sateen kastelemaa reittiä jouduttiin hieman lyhentämään, joten kierroksia kolmeen tuntiin mahtui peräti kahdeksan. Radalla meitä oli 518 kilpailijaa, joista useat ohitin peräti kolmesti, kertoo Salminen kilpailusta.

Johtokolmikko vaihteli kärkipaikkaa tiheästi. Aina kun hitaampien ryhmä saatiin kiinni, oli johtokolmikko jälleen koossa. Myöhemmin hitaampien jakaannuttua tasaisemmin reitille Salminen pystyi irtiottoon ja maaliviivalle hän ennätti peräti minuutin ennen muita.

Unadillan kilpailun todella rankka reitti saa Salmiselta varauksettoman kiitoksen.
- Se oli ihan viimeisen päälle. Kuuraa riitti kolme ensimmäistä kierrosta. Sen jälkeen se kuivui. Reitillä oli todella jyrkkiä ylämäkiä ja alamäkiä. Se oli todella pattista ja siellä oli paljon kiviä. Tosi hyvä, kehuu Salminen.

Salminen on jo aikaisemmin varmistanut itselleen vähintään GNCC sarjan hopeatilan. Voittotaistelu käydään nyt kolmanneksi ajaneen Barry Hawkin ja Salmisen välillä. 55 pisteen eron kuromiseen Hawk tarvitsee Salmisen todellista epäonnistumista. Vaikka Hawk voittaisi molemmat osakilpailut, riittää Salmiselle yksi 15.sija. Seuraava kilpailu ajetaan 9.10. Sarjan viimeinen osakilpailu ajetaan 23.10.