tiistai 15. toukokuuta 2007

Päivärinta/Karttiala neljänsiksi MM-avauksessa

- Kaikesta huolimatta taskussa 33 pistettä ja MM-taulukon jaettu kolmas sija, tästä on hyvä jatkaa, summasi Pekka Päivärinta Supersiden MM-sarjan Saksan osakilpailun suomalaisparin osalta. Schleizin radalla ajettu Supersiden ensimmäinen MM-osakilpailu oli suomalaisparille Pekka Päivärinta-Timo Karttiala todellista vuoristorataa.
Ensimmäisessä aika-ajoissa suomalaispari oli nopein ajalla 1.30,72. Tulos sivusi Steve Websterin nimissä olevaa rataennätystä 1.30, 20. Päivärinta-Karttialan etumatka toiseksi nopeimpaan pariin, Reeves- Farrance (1.32,17) oli 1,45 sekuntia.
Toisessa aika-ajossa sade kasteli radan, eli Päivärinta-Karttialan paalupaikka piti. Kaikki näytti hyvältä viikonlopun kilpailuja ajatellen.
Lauantaina ajetun Match-Racen alkuerissä Päivärinta-Karttiala kellottivat uuden rata-ennätyksen 1.30,17. Match Race -finaalissa maailmanmestari Tim Reeves ja matkustaja Patrick Farrance onnistuivat kuitenkin nipistämään uudeksi rataennätykseksi 1.29,80.
Nopeatempoisen neljän kierroksen Match Racen keräilyerissä suomalaisten ajokin kytkin temppuili starteissa. Jokainen erä alkoi takaa-ajoasemista parin jäätyä viivalle. Match Race -finaalissa Pekka ja Timo puristivat kuitenkin toiseksi.
Samoin sunnuntain 22 kierroksen Goldrace-kilpailu käynnistyi suomalaisparin osalta huonosti. Paalulta startanneet Päivärinta- Karttiala olivat lähdössä oikutellen kytkimen vuoksi ensimmäisen kierroksen jälkeen kuudentena. Kilpailun puolimatkassa suomalaiset ottivat kuitenkin johtopaikan. Pari Reeves-Farrance sinnitteli kuitenkin suomalaisten tuntumassa kunnes polttoainepumpun oikuttelu hyydytti englantilaisparin ajon loppukierroksilla.
Päivärinta-Karttiala jatkoi joukon johdossa pari kierrosta kunnes moottorin käyntihäiriöt alkoivat hidastaa suomalaisparin menoa.
Kilpailun viimeisilläkierroksilla suomalaiset törmäsivät kierroksella ohitettavan parin kanssa. Rytäkässä Karttiala loukkasi kätensä ja lopulta suomalaiskaksikko oli maalissa neljäs. Kilpailun voitti lopulta sveitsiläispari Schloser-Hänni.
- Nyt mennään suomeen, selvitetään mistä kytkimen ja moottorin oikuttelu johtuu, ajetaan ensi viikonloppuna Jurvan SM-kisa ja jatketaan siitä, tiivisti Pekka Päivärinta vaiherikkaan Supersiden MM- sarjan kauden ensimmäisen kilpailuviikonlopun jälkeen tiimin tulevaisuuden suunnitelmat.

Superside MM-pisteet 1-osakilpailun jälkeen (Match Race ja Golden Race yht. pisteet).