tiistai 15. toukokuuta 2007

Pyrhösen kausi päättyi rannevammoihin


15.05.2007 (Tiedote)

Motocrosskuljettaja Antti Pyrhönen, 28, sai sunnuntaina molempiin ranteisiinsa pahoja vammoja kaatuessaan Saksan MM-osakilpailun toisessa kisaerässä Teutschenthalin radalla. 
Italialaisen Medei Kawasaki-tiimin riveissä MX1-luokassa ajavan Pyrhösen vasemmasta ranteesta napsahti kaksi luuta poikki ja myös oikea ranne vaatii leikkauksen. 
- Vasen ranne operoitiin myöhään sunnuntai-iltana Saksassa.  Oikeassa ranteessa ei ole yhtä pahoja vammoja, mutta todennäköisesti myös se pitää leikata. Leikkaus tehdään Suomessa, jonne lennän tiistaina, kertoi Saksasta tavoitettu Pyrhönen. 
Pyrhösen vasemman käden vamma oli siksi paha, että se vaati välittömän leikkauksen Saksassa. 
- Katkenneet luut korjattiin titaanilevyillä, joten kättä ei tarvinnut kipsata. Oikean käden ranne on puolestaan kipsattu  siksi, että pystyn siirtymään takaisin Suomeen. 
Hyvinkääläinen Pyrhönen myöntää, että hänen kautensa on tältä erää ohi. 
- Nyt on tärkeintä pistää vammat kuntoon. Katsotaan myöhemmin tilannetta, mutta kyllä nyt vaikuttaa siltä, että ajot ovat  osaltani tältä kaudelta ajettu. Huonosti alkaneelle kaudelle vieläkin huonompi päätös, summasi Pyrhönen pettyneenä. 

Hyppyristä kädet edellä maahan 
Pyrhösen onnettomuus tapahtui pienehkössä pöytähyppyrissä Teutschenthalin radalla, kun jälkimmäisestä MM-erästä ajettiin kolmatta kierrosta. 
- Pyörä ja mies lähtivät hyppyrin nokalta eri teille ja putosin maahan suoraan käsilleni. Huomasin välittömästi, että ranteeni menivät siinä rytäkässä, enkä päässyt enää omin avuin jaloilleni. Ei tarvitse pudota korkealtakaan, kun se tekee todella kipeää ranteille, totesi Pyrhönen. 
- Tuskinpa siinä tilanteesta olisi käynyt kuinkaan, jos olisin pystynyt ottamaan iskun jaloillani vastaan. Nyt vain kävi näin. 
Vuonna 2000 Euroopan mestaruuden voittanut Pyrhönen sijoittui viime kaudella MM-sarjassa sijalle 14. Kuluva kausi ei ole kulkenut suunnitelmien mukaan ja Pyrhönen löytyy viiden osakilpailun jälkeen yhdeksällä pisteellä MM-sarjan sijalta 29.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti