keskiviikko 30. tammikuuta 2008

Autoverouudistus loi perusteet keventää myös moottoripyörien verotustaVuoden alussa voimaan tullut autoverouudistus antaa hyvät perusteet keventää myös moottoripyörien verotusta. Autoverouudistuksen taustalla on tavoite vähentää liikenteestä aiheutuvia hiilidioksidipäästöjä Suomessa. Missään muussa EU-maassa moottoripyörien verorasitus ei ole yhtä ankaraa kuin Suomessa.
Samalla perusteella myös moottoripyörien verotusta tulee keventää, sillä moottoripyöräily on henkilöautoilua keskimäärin selvästi ympäristöystävällisempää, huomauttaa Suomen Motoristit ry:n puheenjohtaja Juha Liesilinna.
Moottoripyörien hiilidioksidipäästöt ovat suurimmillaankin pienempiä kuin henkilöautojen hiilidioksidipäästöt keskimäärin. Myös ympäristölle aiheutuva kokonaiskuormitus on autoihin verrattuna olennaisesti pienempää.
- Jokainen henkilöauton sijasta moottoripyörällä ajettu kilometri on kokonaisuutta silmälläpitäen ympäristön kannalta puhtaampi.
Moottoripyörät jätettiin vuodenvaihteen autoverouudistuksessa lakimuutoksen ulkopuolelle.
- Moottoripyörien hankintaan kohdistuvaa verotusta on tarkistettava samoin perustein kuin autoverouudistuksessa tarkistettiin autojen verotusta.
Moottoripyörät ovat Suomessa raskaimmin verotettuja harrasteajoneuvoja. 
www.smoto.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti