tiistai 15. tammikuuta 2008

Trialkuljettaja Himmanen MM-sarjaan


Henri Himmanen solmi maanantaina Firenzessä ensi kauden kattavan sopimuksen Beta-pyöriä ajattavan italialaisen Top Trial Teamin kanssa.

- Tämän sopimuksen myötä minun on huomattavasti helpompi jatkaa ja rakentaa menestystä tuleviksi vuosiksi. Panostus trialiin taustoja ja kalustoa myöten on nyt aivan toista kuin aikaisemmin, painottaa Himmanen.

Yksityiskuljettajana tätä ennen ajaneella 22-vuotiaalla Himmasella on luvassa työntäyteinen kausi. Taiteiltavaa riittää paitsi pyörän päällä, myös kisakalenterien osalta.

- Ohjelmaan sisältyy MM- ja EM-sarjan lisäksi kahdeksan osakilpailua kattava Italian mestaruussarja, sekä edelleen myös kotimainen arvosarja.
MM-sarja käynnistyy 30. maaliskuuta Luxemburgissa Ettelbruckin maisemissa Luxemburgin lisäksi MM-pisteistä ajetaan kauden mittaan Irlannissa, USA:ssa, Japanissa, Ranskassa, Italiassa, Tshekissä, Ruotsissa, Portugalissa ja Espanjassa.

- Sarjan ohjelmaa ei ole sinetöity osaltani vielä viimeistä piirtoa myöten, mutta näyttää siltä, että jättäisin keväällä USA:n osakilpailun Sequatchiessa ja Japanin kisan Motegissa väliin. Silloin minulle jäisi enemmän aikaa Euroopassa ja Suomessa ajettaville kisoille, suunnittelee Himmanen.

Himmanen harkitsee edelleen myös tulevan kauden tavoiteasetteluaan.
- Ajatukset ja ponnistelut ovat pyörineet tämän sopimuksen ympärillä.
Katsotaan tuota tavoiteasettelua sitten vähän myöhemmin. Lähtökohta on se, että nyt tehdään töitä pitemmällä tähtäimellä.

Nuoria mestareita tallikavereina
Himmasen tallikavereina italialaistiimissä ajavat brittikuljettajat Michael Brown ja Jack Challoner.
Brown voitti viime kaudella junioreiden maailmanmestaruuden ja Challoner juhli nuorten ikäluokassa EM-kultaa.

- Meillä on tässäkin mielessä koossa tulevaisuuden tiimi. Samalla pääsen harjoittelemaan varmasti kovien kavereiden kanssa, Himmanen kertoo.

Työt tiimin kanssa ovat jo käynnistyneet

- Harjoittelen lähiviikot Italiassa. Käyn helmikuussa Suomessa ja palaan pikapuoliin jälleen takaisin Italiaan, jossa mestaruussarja käynnistyy 2. maaliskuuta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti