torstai 31. tammikuuta 2008

Suomessa vieraileva Di Meglio tähtää piikkiluokan MM-mitaleille


Ratamoottoripyöräilyn MotoGP-sarjan 125-kuutioisten luokan suomalaistallin molemmat uudet Derbi-kuljettajat, ranskalainen Mike Di Meglio, 20, ja sveitsiläinen Dominique Aegerter, 17, odottavat innolla 9. maaliskuuta Qatarissa käynnistyvää MM-kautta.
- Oma tähtäimeni on ehdottomasti piikkiluokan kärkikahinoissa ja MM-mitaleilla. Kalustona oleva Derbin RSA-tehdaspyörällä on kaikki edellytykset menestykseen, vakuuttaa yhdessä tallikaverinsa kanssa viikonvaihteessa Helsingin Messukeskuksessa järjestettävään MP-näyttelyyn osallistuva Di Meglio.
Di Megliolla on plakkarissaan jo yksi MM-osakilpailuvoitto. Sen hän ajoi kaudella 2005 Istanbulin radalla Turkissa.
Viime vuoden 17. sija oli MM-sarjassa toisaalta kaikkea muuta, mitä tammikuussa 20 vuotta täyttänyt ranskalainen osasi odottaa.
Di Meglio on ilmeisen tyytyväinen tallipäällikkö Aki Ajon johtamaan henkilökuntaan.
- Nälkä menestykseen on kova. Olen testien perusteella tyytyväinen potentiaaliseen Derbi-pyörään ja nyt minulla on lisäksi uudessa tiimissäni ympärilläni sellaiset henkilöt, joiden kanssa yhteistyö toimii hyvin.
Di Meglio ehti lunastaa lupauksiaan jo vuoden 2008 ensimmäisissä testeissä Jerezin tutulla radalla Espanjassa, jossa hän ajoi 125-kuutioisten neljänneksi nopeimman kierrosajan.
- Menestys ja hyvä tulos ei ole enää isoista jutuista kiinni. Keskityn jatkossa pienien asioiden ja samalla ajovarmuuden hiomiseen, suunnittelee Di Meglio.
Aegerterin tavoitteet kympin sakissa
Toiseen täysipainoiseen MM-kauteensa valmistautuva Aegerter liikkuu pitkälti samoilla linjoilla kokeneemman tallikaverinsa kanssa.
- MM-sarjan radat ovat jo tuttuja ja samalla taustallani on sellaisia ihmisiä, joiden kanssa kommunikointi ja yhteistyö toimii jouheammin kuin vielä viime kaudella italialaistiimissä, kertoo ajamisen lisäksi innokkaasti englannin kieltä opiskeleva Aegerter.
Aegerter kiersi Jerezin radan koko joukon 11. nopeimpana kuljettajana.
Hän kohensi Jerezin aiempaa omaa parastaan miltei kahdella sekunnilla.
- Lähden MM-kauteen realistisin tavoittein, mikä merkitsee sijoituksia kymmenen nopeimman joukkoon, lupaa viime kaudella ruutulippua parhaimmillaan sijalla 11 tervehtinyt Aegerter.
Di Meglio ja Aegerter vierailevat viikonvaihteessa MP-näyttelyn Sumeko Oy:n Derbi-osastolla numero 6F41.

1 kommentti: