tiistai 8. tammikuuta 2008

Autoliitto tarjoaa palvelujaan myös moottoripyörille

Autoliitto esittelee MP 08 -näyttelyssä moottoripyöräilijöille tarjoamiaan matkanjatkamispalveluja. Autoliitto on ensimmäistä kertaa mukana Helsingin vuotuisessa moottoripyöränäyttelyssä, joka järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 31.1.–3.2.2008. 

Autoliiton osaston teemana on moottoripyörämatkailu. Muiden matkailupalvelujen ohella osastolla esitellään Autoliiton AL-turva -jäsenyyttä. Se on Autoliiton kattavin jäsenyys, joka huolehtii myös moottoripyöräilijöiden matkan jatkumisesta teknisen vian yllättäessä. Jäsenyys kattaa aiheutuneet palvelu- ja avustuskustannukset. 

- AL-turva-jäsenyys poikkeaa merkittävästi autopalveluvakuutuksesta, johon AL-turvaa usein yritetään verrata, kertoo Timo Orilähde Autoliitosta. 

– Vakuutus koskee aina vain yhtä erikseen määriteltyä ajoneuvoa, kun AL-turvan palvelut ovat jäsenen käytettävissä aina kun hän on mukana kuljettajana tai matkustajana avustettavassa ajoneuvossa. 

Palvelua voi siis käyttää riippumatta siitä, onko alla auto vai moottoripyörä, ja onko se oma vai lainattu. Eikä matkaan lähtiessä tarvitse pohtia mahdollisten vakuutusten olemassaoloa ja kattavuutta. AL-turva -jäsenyys kattaa monia palveluja, joita vakuutukset eivät yleensä kata. Tällaisia ovat esimerkiksi moottoripyörän rikkoutuneen renkaan korjaamiseen liittyvä junailu ja palvelut, polttoainetäydennyksen toimittaminen sekä sijaisajoneuvo. 

Merkittävä osa AL-turva-jäsenten avustuksista päättyy siten, että ajoneuvo saadaan kuntoon ja matka jatkuu. Hinaukseen, sijaisajoneuvoihin ja muihin palveluihin turvaudutaan vasta kun on selvitetty, ettei oman ajoneuvon kuntoon saattaminen ole mahdollista. 

AL-turva on voimassa Suomen lisäksi suurimmassa osassa Euroopan maita. AL-turva-jäsenyyden myötä jäsen saa myös kaikki Autoliiton perusjäsenpalvelut, kuten jäsenhintaiset lauttaliput, maksuttoman matkailuneuvonnan, autoiluun, moottoripyöräilyyn ja liikenteeseen liittyvät lainopilliset ja tekniset palvelut sekä kuluttajaneuvonnan. 

Autoliiton osasto MP 08 -näyttelyssä sijaitsee Helsingin Messukeskuksen hallissa 6, osasto numero 6e61. Lisätietoja Autoliiton jäseneduista, AL-turvasta ja muista Autoliiton palveluista löytyy liiton internetsivuilta osoitteesta www.autoliitto.fi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti