perjantai 22. helmikuuta 2008

Mika Kallio viides Jerezin viimeisellä testijaksolla

Kolmen päivän testijakson Espanjan Jerezissä kaikkein vauhdikkaimmin tiistaina aloittanut Mika Kallio ei ollut tyytyväinen viimeisen testipäivän antiin. 

Torstain viimeisellä jaksolla Kallio oli viidenneksi nopein. MM-sarjan yhteistesteissä paikalla olivat kaikki 250-kuutioisten tallit ja kuljettajat, joten nyt oli tarjolla esimakua kohta alkavan kauden voimasuhteista. 

- Keskiviikkona ja torstaina testasin Öhlinsin uusia iskareita. Uudet säädöt eivät tuntuneet toimivan koleassa kelissä, joten ajoaikaa meni paljon hukkaan varikolla säätötöiden merkeissä, Kallio kertasi. 

Uusilla säädöillä Red Bull KTM-tallin suomalaiskuski ei päässyt yhtä koviin kierrosaikoihin, joita hän kellotti Jerezin talvitesteissä neljä viikkoa aikaisemmin. 

Torstain ensimmäisellä testijaksolla Kallio oli kolmanneksi nopein ja alitti kahden muun kuskin kanssa 1.44:n kierrosajan. Kallio kiersi Jerezin radan 48 kertaa ennen iltapäivän taukoa. 

Testit huipentuivat tunnin jaksoon myöhemmin iltapäivällä. KTM:n tehdastallin osalta viimeinen jakso meni pieleen, kun tallin kuljettajat Kallio ja Hiroshi Aoyama ehtivät kiertää radan vain yhdeksän kertaa. 

- Lähdimme vielä kokeilemaan uusilla iskareilla ja säädöillä, mutta emme löytäneet odotettua parannusta. Pyörän etupää ei toiminut yhtä hyvin kuin ennen, joten huippukovia aikoja en pystynyt ajamaan. 

Punalippu keskeytti testit 
KTM-kuskien tarkoituksena oli vaihtaa jakson lopulla takaisin vanhat iskarit ja verrata pyörän ajettavuutta. Tämä suunnitelma meni kiville, kun espanjalainen Hector Faubel kaatui loukaten rytäkässä hieman jalkaansa. 

Testijakso päättyi Kallion harmiksi ratavirkailijoiden heiluttaessa punaisia lippuja. 

- Vanhat säädöt oli ruuvattu takaisin, ja olin juuri lämmittelykierroksella, kun punaliput keskeyttivät testit. Ajoaikaa olisi ollut vielä 10 minuuttia jäljellä, mutta tuo loppuaika jäi nyt ajamatta, Kallio kertoo.

- Vähän harmittaa, kun emme päässeet vertaamaan säätöjä. Kaikki edelleni ehtineet kuskit ajoivat lopussa kaksinkertaisen määrän kierroksia. 

Aprilian moottoreiden vauhdittamat kuskit valtasivat lopulta kolme kärkisijaa järjestyksessä Thomas Lüthi (1.43,208), Marco Simoncelli ja Alvaro Bautista. 

KTM:n satelliittitiimin Julian Simon ajoi ilman jousitusongelmia neljänneksi ennen ykköstallin Kalliota ja Aoyamaa. Kallion ero kärkeen oli 0,651 sekuntia. 

MotoGP-sarjan ensimmäinen MM-osakilpailu ajetaan 9. maaliskuuta. Sitä ennen tallit kokoontuvat vielä yhdelle yhteiselle testijaksolle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti