sunnuntai 10. helmikuuta 2008

People's choice ensimmäistä kertaa mp-näyttelyssä

(10.02.2008 Janne Tervola Kuvat: Urheilukuvat.net)


Helmikuun ensimmäisenä viikonloppuna pidetyillä MP-messuilla jaettiin useita palkintoja. Omansa saivat muun muassa messuyleisön näyttelyn kauneimmaksi äänestämä rakennettu moottoripyörä sekä parhaan prätkämuiston kertoja Minun tieni -kisassa. 

People's Choice kilpailun kauneimmaksi pyöräksi äänestettiin oululaisen Jonne "Jonz" Alakiutun chopper "Moulin Rouge". Vasta toisen rakentamansa pyörän viime metreillä kisaan ilmoittanut Alakiuttu yllättyi iloisesti. Alakiutulle luovutettiin MP People's Choice kiertopalkinto vuodeksi. People's Choice -äänestyksestä tulee pysyvä kilpailu MP-messujen yhteyteen. 

Pyörä viikoksi 
Minun tieni -kilpailussa etsittiin parasta moottoripyöräilyyn liittyvää muistoa kuvan tai tarinan muodossa. Kymmenestä loppukilpailuun valitusta muistosta kansa äänesti voittajaksi Merja Lyytisen jutun kesäisestä limunhakureissusta. 

Vantaalainen Lyytinen pokkasi palkinnoksi parhaasta tarinastaan 
Kawasaki-moottoripyörän viikoksi käyttöönsä. 
- Myin edellisen pyöräni pois vuonna -90. Nyt on alkanut uusi prätkä himottaa ja pojan kanssa sovittiin, että kun hän ensi kesänä saa piikin, äidille ostetaan myös pyörä, Merja kertoo. 

Edellinenkin pyörä, samoin kuin 80-luvun loppuun sijoittuvan tarinan pyörä, olivat Kawasaki-merkkisiä. Nyt Merja pääsee testaamaan viikoksi joko Kawasaki Z750 tai VN900 Classic -mallia. 
- Luulen,että päädyn Classiciin. Sen painopiste on alempana, joten ei tarvitsisi varvistaa, Merja pohtii. 

Merjan ensituttavuus prätkiin syntyi jo 12-13 -vuotiaana, kun isoveli kyyditsi häntä Imatran ajoissa. Ensi kertaa Merja hyppäsi itse puikkoihin heti 18-vuotiaana ajokortin saatuaan. Nyt, lähes 20 vuoden tauon jälkeen, äiti haastaa jälleen maantiet ja poikansa. 

Kerrottakoon vielä se kilpailun voittanut tarina: 

"Nuorena ajelin omalla Kawallani ja lomailin yhtenä kesänä Varkaudessa. Kesäpäivä oli erittäin kuuma ja ajoimme  uimarannalle auringonottoon; silloin minulla oli vielä tapana loikoilla auringossa ilman yläosaa. Jano ylätti ja lupauduin hakemaan juotavaa. Farkut jalkaan, nahkatakki päälle, reppu selkään, kypärä päähän ja menoksi. En päässyt ihan kauppaan asti, kun virkavalta pysäytti. Kyseessä ei ollut ylinopeus, mutta ajokortti kuitenkin kysyttiin. Vetäisin takin vetoketjun reippaasti auki ottaakseni taskusta ajokortin. Voitte kuvitella virkavallan ilmeet, kun takin alta hyppäsi pari "melonia"." 

Derbi Mulhacén -arvontapyörä löysi omistajan 
MP:n ja Sumeko Oy:n järjestämä "Voita Derbi" -kilpailu päättyi viimeisenä messupäivänä. Voittaja arvottiin maanantaina 4.2. ja tuliterän Derbin Mulhacén 659 moottoripyörän omistaja löytyi Kylmälästä. Pyörän voitti Matti Harju.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti