tiistai 26. helmikuuta 2008

Riihimäelle enduron MM vuonna 2009

Kansainvälinen moottoriliitto FIM on myöntänyt Suomeen enduromoottoripyöräilyn MM-osakilpailun vuodeksi 2009. Kauden neljäntenä MM-osakilpailuna 13.-14. kesäkuuta ajettavan kisan järjestelyistä vastaa Riihimäen Moottoripyöräkerho Kahvakopla. 

Riihimäellä on ajettu tätä ennen MM-enduroa vuosina 1995 ja -97. Viimeksi Suomessa on kilpailtu MM-pisteistä vuonna 2005, jolloin kisaisäntänä toimi Heinola. 

- On erittäin hieno asia, että asiansa tunnetusti osaava Riihimäki saa kisan järjestettäväkseen. Tällä on toivon mukaan myös pitkäaikaisempia vaikutuksissa tulevissa hakuprosesseissa. Kisaa on haettu Suomeen joka vuosi ja oli suuri pettymys, että emme saaneet sitä jo täksi kaudeksi, kertoo Suomen Moottoriliiton toimitusjohtaja Kurt Ljungqvist. 

Ljungqvist on käynyt asiasta keskusteluja enduron MM-sarjan promoottorin ABC:n Alain Blanchardin kanssa ja kaikki näyttää lupaavalta myös tulevia vuosia ajatellen. 

- Blanchard on tuonut esiin, että hän pitää myös Heinolaa merkittävänä kandidaattina kisajärjestelyjen osalta. 
Kuljettajien piirissä tieto Riihimäen MM-isännyydestä otettiin luonnollisesti ilolla vastaan. 

- Kiva, että päästään taas ajamaan kotikisa. Lisäksi Riihimäellä on onnistuttu aina järjestämään hyvä kilpailu, sanoo endurossa seitsemän henkilökohtaista maailmanmestaruutta voittanut Juha Salminen. 

Ajankohta osuu nappiin 
ABC ehdotti Pohjolanrinteen koulusta kisakeskusta kaavailevalle Riihimäelle ensin aiempaa ajankohtaa MM-osakilpailun järjestämiseksi. 

- Totesin Blanchardille, että se ei käy, koska koulut eivät ole vielä silloin lomilla. Toisaalta emme olleet myöhemmänkään ajankohdan kannalla, kertoo Ljungqvist. 

Timo Sirenin johtaman Kahvakoplan järjestelytoimikunnan jäsen Pentti Tarkkala pitää kisan ajankohtaa loistavana. 
- Kisa ajetaan viikko ennen juhannusta, jolloin Suomen luonnon pitäisi olla vehreimmillään. 

Tarkkala on kiertänyt MM-sarjaa ympäri maailmaa, eikä hän suinkaan kavahda tulevaa haastetta. Päinvastoin. 
- Meillä on tarjota hienot ja nimenomaan suomalaiset puitteet MM-osakilpailulle. Metsään vietävät erikoiskokeet ovat hiekkapohjaisia. Reitiltä löytyy jonkin verran kiviä, mutta ei toisaalta niittyjä eikä peltoja. Reittimme kestää sadettakin, ellei sitten raju ukkosmyrsky yllätä meitä kuten vuonna 1997. 

MM-sarjaa menestyksellä ajavien Mika Aholan ja Marko Tarkkalan seuratasolla edustama Riihimäen Moottoripyöräkerho Kahvakopla on kaavaillut jo hyvissä ajoin tulevaa reittiä. 

- Karhin motocrossrata, Riutan hiihtokeskus ja Hyvinkään suunta ovat tapetilla, valottaa Pentti Tarkkala tulevaa MM-kisareittiä. 
Suomessa ajetaan kaksipyöräisten arvopisteistä myös jo tulevana kesänä, kun Heinola isännöi 17. elokuuta motocrossin MM-sarjan MX3-luokan osakilpailun. 

Enduron MM-sarjan kauden 2009 alustava kilpailukalenteri: 

21.-22.3. Fatima, Portugali 
28.-29.3. Iqualada, Espanja 
18.-19.4. Iglesias, Italia 
13.-14.6. Riihimäki, Suomi 
20.-21.6. Slovakia (paikka avoin) 
18.-19.7. Valle del Bravo, Meksiko 
29.-30.8. Serros. Kreikka 
12.-13.9. St. Flour, Ranska 

Lisätietoja: 
www.moottoriliitto.fi 
www.abc-wec.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti