maanantai 25. helmikuuta 2008

Himmanen kipuaa kohti MM-trialin keskikastia


Suomalainen trial-moottoripyöräily nostaa uudelleen päätään Henri Himmasen, 23, hahmossa. Matka maailman huipulle ja takavuosien menestykseen on pitkä sekä kivikkoinen, mutta vantaalainen Himmanen ei aio jättää kääntämättä hänelle ehkä hieman yllättäenkin tarjoutuneita kortteja. Italiassa parhaillaan harjoittelevan Himmasen taskussa on tuore tiimisopimus ja edessä uran tähän mennessä kiireisin arvokisakausi. Urakka pitää MM- ja EM-sarjan lisäksi sisällään sekä Italian että kotimaan mestaruussarjaa.

- Edessä on arviolta alun toistakymmentä kisaa aiempaa enemmän, mutta myös lähtökohta on aivan erilainen. Nyt voin keskittyä vain siihen oleellisen, eli ajamiseen. Siltä osin kaikki on helpompaa, Himmanen kertoo.

Hän on tehdyt sopimuksen Beta-pyörillä kilpailevan ja Michele Bosin manageroiman italialaisen Top Trial Teamin kanssa.

Himmanen pitää kuitenkin ajosaappaansa visusti maan pinnalla ja realismin kirkkaana kypärässään.
Vuosi vuodelta enemmän akrobatian piirteitä saaneen trialin kivenkovalle huipulle ei kuljeta oikoteitä, vaan kovan ja kärsivällisen työn, sekä yrityksen ja erehdyksen kautta. Eikä sekään välttämättä vielä kanna hedelmää.

- Kärjen saavuttaminen on kieltämättä vaikeaa, tosi vaikeaa, myöntää kahden kauden verran vielä enemmän tai vähemmän satunnaisesti MM-ilmapiiriä haistellut vantaalainen.
Himmanen silmäilee MM-sarjassa selkeästi kolmen kerroksen väkeä.

- Hallitseva maailmanmestari Toni Bou, Adam Raga, Takahisa Fujinami ja Albert Cabestany muodostavat terävän kärjen, jonka jälkeen tulee pieni väli ja sitten meikäläinen ja muut kuljettajat. Tähtäimeni on nousta MM-sarjassa 15 parhaan joukkoon ja sitä myötä ensin sinne keskikastiin. EM-sarja on aina hienoinen arvoitus, mutta uskon siellä mahdollisuuksiin kärjen tuntumaan, punnitsee Himmanen hillitysti tulevaa.

Himmanen korostaa, että MM-sarjassa vallitsevat yllättävänkin suuret tasoerot niin kuljettajien kuin kalustonkin osalta.

- Kärki ajaa yleensä niin vähillä pisteillä, että kisojen vaikeusastetta on nostettu koko ajan. Pakkohan heidänkin välilleen on saada edes pieni ero aikaan, mutta meille muille se tekee hommasta entistäkin vaikeampaa. Minusta tähän pitäisi saada jokin muutos, miettii Himmanen.

Brown ja Challoner kirittäjinä
Himmanen ehti harjoitella ja tutustua uuteen tiimiinsä jo alkuvuodesta lähes kuukauden päivät Firenzen tuntumassa. Helmikuu toi miehen toviksi takaisin Suomeen ennen uutta ja kisakauteen valmistavaa jaksoa Italiassa.

- MM-sarjan alkuun on aikaa vielä viisi viikkoa, mutta Italian mestaruussarjan avausosakilpailu ajetaan jo ensi sunnuntaina. Tiimin kalusto vaikuttaa treenien perusteella hyvältä, mutta kisassahan senkin sitten vasta lopullisesti näkee.

Himmanen huomioi tässä vaiheessa uraansa merkittävänä seikkana myös sen, että hän pääsee harjoittelemaan yhdessä kovien kuljettajien kanssa.

Suomalaisen tiimikavereina ajavat brittitaiturit Michael Brown ja Jack Challoner. Brown voitti viime kaudella junioreiden maailmanmestaruuden ja Challoner puolestaan nuorten EM-kullan.
- Ehdin harjoitella näiden lahjakkaiden kavereiden kanssa jo pari viikkoa tammikuussa ennen kuin he palasivat Englantiin. Nyt alkaa uusi yhteistreenijakso, mikä sekin auttaa minua viemään uraani eteenpäin, uskoo Himmanen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti