sunnuntai 27. heinäkuuta 2008

Huono startti pudotti Pyrhönen sijoitusta


Antti Pyrhönen ajoi motocrossin MM-sarjan MX3-luokan Slovakian osakilpailun erissä sijat 8 ja 11 Sverepecin nopealla radalla. Marko Kovalaisen kohtaloksi koitui keskeytys molemmissa erissä. Uransa ensimmäisen paalupaikan lauantaina pauhannut Pyrhönen sortui Slovakiassa nihkeisiin startteihin.

- Putosin avauserässä sijalle 12, mutta toinen erä oli lähdön osalta jo täysi katastrofi. Löysin itseni 40 kuljettajan letkan keskivaiheilta. Vauhti on kohdallaan, mutta jatkossa minun pitää ehdottomasti hioa näitä startteja, painotti Pyrhönen. Pyrhönen taisteli ensimmäisessä erässä Hondallaan sijoista 6-8 jääden loppujen lopuksi neljänneksi ajaneesta kuljettajasta kymmenen sekuntia.

- Harmittaa, sillä jouduin antamaan viimeisellä kierroksella yhden sijan periksi. Ohitukset ovat todella vaikeita Sverepecin lyhyellä radalla, josta löytyy käytännössä yksi nopea ajolinja. Jälkimmäisessä erässä Pyrhönen hukkasi ajorytminsä vaisun lähdön seurauksena. 

- Se erä oli vaatimattomampi myös ajollisesti. Lisäksi erän puolivälissä alkoi sataa ja sen jälkeen tuntui kuin olisi saippualla ajanut.

KTM-pyörällä kisaava Kovalainen koki Slovakiassa kovia myös fyysisesti.
- Ensimmäisessä erässä kivi kimposi lujaa olkapäähäni. Toisessa erässä ehdin nousta jo kymmenenneksi, kun kaaduin viime talvena katkenneen jalkani päälle. Molemmat kolhut tekivät kipeää, kertoi Kovalainen. Slovakian osakilpailun voittajaksi ajoi ranskalainen Husqvarna-kuljettaja Thomas Allier. Hän oli nopein ensimmäisessä erässä ja jälkimmäisessä toinen.

Kauden seuraava osakilpailu kurvaillaan elokuun ensimmäisenä viikonvaihteena Chilessä. Sen kisan Pyrhönen ja Kovalainen jättävät suosiolla väliin. Päätähtäin on asetettu Heinolassa 17. elokuuta ajettavaan Suomen MM-osakilpailuun. 

- Kyyti on taatusti kylmää Komostenkylän radalla Heinolassa, mutta uskon olevani vahvoilla kotiyleisön edessä. Tavoitteena on palkintopallisijoitus ja sen eteen tehdään töitä nyt kuukauden päivät Suomessa, suunnittelee Pyrhönen.

Sverepec, Slovakia. Motocrossin MX3-luokan MM-osakilpailu 11/16:

1. erä: 1) Thomas Allier Ranska, Husqvarna 33.19,057, 2) Christophe Martin Ranska, Husqvarna + 1,855 jäljessä, 3) Martin Michek Tshekki, Honda + 6,841, …8) Antti Pyrhönen Suomi, Honda + 37,003. Marko Kovalainen (KTM) keskeytti.

2. erä: 1) Patrick Caps Belgia, Kawasaki 34.06,140, 2) Allier + 9,990, 3) Martin + 16,090, …11) Pyrhönen + 57,900. Kovalainen keskeytti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti