lauantai 12. heinäkuuta 2008

Harley-Davidson ostaa MV Agustan

(12.07.2008 Janne Tervola)Eilen päivätyn lehdistötiedotteen mukaan Harley-Davidson Inc. on ostamassa yksityisomistuksessa olevan MV Agusta Groupin (MVAG) koko osakekannan.

Kauppahinnaksi on sovittu 70 miljoonaa euroa, mikä pitää sisällään 45 miljoonan velat. Kaupan odotetaan toteutuvan kahden viikon sisällä. H-D rahoittaa kaupan todennäköisesti europohjaisella lainalla.
Kaupassa siityvät MV Agusta ja Cagiva -tuotemerkit. Viime vuonna italialaisvalmistaja möi Husqvarna-moottoripyörät BMW:lle.

MV Agustan omistaa 95-prosenttisesti Castiglionin perhe. Nykyinen hallituksen puheenjohtaja Claudio Castiglioni tulee jatkamaan tehtävässään ja hänen osuutensa uusien tuotteiden kehittämistyössä tulee lisääntymään.

Moottoripyörien valmistus ja pääkonttori säilyvät Varesessa. Pääsuunnittelija Massimo Tamburini jatkaa San Marinossa sijaitsevan suunnittelukeskuksen johdossa.

Ostollaan H-D haluaa vahvistaa asemaansa Euroopassa ja täydentää H-D ja Buell -moottoripyörien tuoteperheitä. Vaikka kauppasopimus on tehty, se edellyttää viranomaisten hyväksyntää. Myös H-D:n tarvitseman lainarahan hinta on vielä avoin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti