sunnuntai 21. syyskuuta 2008

Päivärinta ja Karttiala maailmanmestareita

(21.09.2008 Tiedote, Kuva KaSa-Kuvat)

Pekka Päivärinta ja Timo Karttiala ovat voittaneen ratamoottoripyörien sivuvaunuluokan maailmanmestaruuden. Mestaruus ratkesi kauden viimeisessä osakilpailussa sunnuntaina Ranskan Le Mansissa, jossa suomalaiset sijoittuivat toisiksi. Kilpailun voittivat Britannian viime vuoden maailmanmestarit Tim Reeves ja Patrick Farrance, mutta suomalaisille riitti toinen sija mestaruuteen.

Ratamoottoripyörien edellisestä suomalaismestaruudesta on kulunut jo 36 vuotta. Jarno Saarinen ajoi 1972 maailmanmestariksi 250-kuutioisten luokassa.

Päivärinta ja Karttiala saalistivat kauden kahdeksasta MM-osakilpailusta kolme voittoa ja 171 MM-pistettä. Reevesin ja Farrancen pistepotti jäi 169 pisteeseen. Kolmanneksi sijoittuneet englantilaiset Birchallin veljekset saivat kokoon 125 MM-pistettä.

Sunnuntain päätöskisaan Päivärinta ja Karttiala lähtivät toisesta ruudusta, mutta pääsivät hyvän startin ansiosta heti kärkeen ohi Reevesin.

- Kolmen ajetun kierroksen jälkeen Reeves kuitenkin pääsi ohitsemme ja jäimme hänen kantaansa. Väilillä tuntui, että Reeves vähän jarrutteli, että perässämme tulleet olisivat päässeet sotkemaan kuvioita. Annoimme kuitenkin ymmärtää, että ajamme omaa vauhtiamme, Pekka Päivärinta kertoi. Kilpailun puolivälissä ero kolmansina ajaneisiin Ranskan Delannoyhin ja Cluzeen oli jo 10 sekuntia.

Kilpailun loppukierroksilla Päivärinnalla ja Karttialalla oli vielä mahdollisuus ohittaa Reeves, mutta kolme kierroksella ohitettavaa aiheutti ongelmia. Kaikessa tapauksessa toinen sija heti Reevesin jälkeen riitti maailmanmestaruuden varmistamiseen.

Pekka Päivärinnalla on edessä uuden kyytiläisen etsintä, sillä Timo Karttiala lopettaa tähän kauteen. Kesken jääneet opinnot ja lopputyö vievät maailmanmestarimatkustajan ajan jatkossa.