lauantai 6. syyskuuta 2008

Suomi nousi kolmanneksi viidentenä Sixin ajopäivänä

Enduromoottoripyöräilyn MM-joukkuekilpailu huipentuu Suomen osalta trilleriin lauantain loppucrossissa. USA:n viidentenä ajopäivänä ohittanut Suomi on kiinni pronssissa samalla kun Ranska ja Italia menevät menojaan kärjessä. 

Kolmanneksi nousseella Suomella on vajaan kolmen sekunnin etu puolellaan USA:han ennen viimeistä ajopäivää. Ranska on karannut Suomelta kahdeksan  ja Italia reilun kuuden minuutin päähän. 

- Hieno päivä pojilta. Mitalien, jopa hopean osalta kaikki on yhä avointa. Moottoriurheilussa saattaa tapahtua äkillisiä käänteitä, vaikka en tietenkään toivo kenellekään vastustajistamme huonoa onnea, totesi Suomen joukkueenjohtaja Jari Kakko. 

Juha Salminen jatkoi perjantaina viimeisellä maastojaksolla vakuuttaa kulkuaan 2-luokan ja yleiskilpailun kärjessä. Salminen johtaa luokkaansa 317 minuutin Italian Alessandro Belomettiin ja yleiskisaa 1.41 minuutin erolla ykkösluokan kärjessä kiitävään Espanjan Ivan Cervantesiin. 

Marko Tarkkala puolestaan taistelee 3-luokan voitosta yhdessä Australian Stefan Merrimanin ja Espanjan Sebastien Guillaumen kanssa. Merriman johtaa luokkaa 6,45 sekunnin erolla Tarkkalaan. Guillaume tulee kolmantena 6,54 sekuntia Tarkkalan takana, joten jännitystä riittää myös luokkakohtaisissa lopputuloksissa. 

- Kaksi sekuntia tai 20 sekuntia. Sama se. Pronssimitalin kohtalo ratkaistaan lauantaina. Kaikki on vielä avointa, korosti Salminen. 

Mattilan pyörä ei käynnistynyt 
Miesten Trophy-joukkue koki kovan takaiskun heti Sixin viidennen ajopäivän aamuna. Ykkösluokassa ajavan Jari Mattilan pyörä ei suostunut käynnistymään aamulla ja edessä oli väistämätön keskeytys. 

- Yritin tehdä kaikkeni, potkin ja työnsin, mutta pyörä ei vain suostunut jostain syystä lähtemään käyntiin. Siinä oli ilmennyt tosin vastaavia oireita jo aiempinakin päivinä, kertoi Mattila harmissaan. 
Mattilan keskeytyksen jälkeen ykkösluokkaan jäi ainoana suomalaiskuljettajana Roni Nikander, joka ajaa tasaisen varmasti kymmenentenä. 

Kolmosluokassa Kari Tiainen ajaa sijalla 16 ja Valtteri Salonen on 2-luokassa kymmenes. 
- Ajamme Mattilan keskeytyksen jäljiltä nettojoukkueella, mutta kaikki ovat sen verran kokeneita kavereita, että he kyllä tietävät, mitä pitää tehdä, korosti Kakko. 
Nuorten kisassa  MM-pronssia puolustava Suomi on on runsaat kolme minuuttia jäljessä kolmantena olevaa Espanjaa. Italia kulkee vääjäämättömästi kohti mestaruutta. 

Serres, Kreikka. 
Enduromoottoripyöräilyn MM-joukkuekilpailun tilanne 5/6 ajopäivän jälkeen: 
1) Ranska 13.39.48,64, 2) Italia + 1.21,95, 3) Suomi + 8.00,93, 4 ) USA + 803,47, 5) Espanja + 14.46,20,  6) Australia + 14.42,39. 

Nuoret: 
1) Italia 8.19.26,88, 2) Australia + 10.17.26,23 jäljessä, 3) Ranska + 13.06,72, 4) Espanja 17.23,41, 5) Suomi (Antti Hellsten, Olli Turma, Oskari Kantonen) + 20.47,24, 6) Saksa + 23.19,42. 
Suomen Jari Pulkkinen keskeytti kisan torstaina moottoririkon seurauksena. 

Luokkakohtaiset tulokset: 
http://www.isde2008-live.gr/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti