maanantai 29. syyskuuta 2008

Kallio viides Japanissa -rungon säädöt eivät toimineet kisassa

Mika Kallio lähti suurin odotuksin Japanin MM-osakilpailuun, sillä olihan hän voittanut Motegin radalla kolme edellistä kisaa KTM-pyörällään. Sunnuntaipäivä tuotti kuitenkin Kalliolle suuren pettymyksen, kun pyörän kilpailukyky ei riittänyt kärkivauhtiin. 

Valkeakoskelainen joutui tyytymään 250-kuutioisten kilpailussa viidenteen sijaan ja menetti samalla asemiaan MM-taulukossa, kun pahimmat uhkaajat Marco Simoncelli ja Alvaro Bautista miehittivät kaksi kärkisijaa. 

- Aamun warm upissa pyörä tuntui vielä ihan hyvältä, mutta kisassa ne säädöt eivät toimineet. En pystynyt jarruttamaan mutkiin ja tulemaan niistä ulos siten kuin olisin halunnut. Myöhäiset jarrutukset ovat vahvuuteni, mutta nyt en pystynyt ajamaan yhtään niin kuin normaalisti. 

- Ennenkin meille on käynyt samalla tavalla, eli kelin muuttuessa lämpimämmäksi, eivät vanhat säädöt enää toimikaan kisatilanteessa. Ongelma juontaa juurensa pyörän runkoon, joka on tosi herkkä näille muutoksille. 

Aseeton olo kisassa 
Motegin osakilpailussa paineltiin kärjen osalta ennätyksellisen kovaa. Jo vuodesta 2000 saakka säilynyt rataennätys meni uusiksi moneen kertaan. 

- Kaikki neljä edelleni ehtinyttä kuskia alittivat sen vanhan rataennätyksen. Oma kierrosaikani jäi siitä noin kaksi kymmenystä, Kallio totesi pettyneenä. 

- Yritin sen minkä pääsin, mutta aika aseeton olo oli kilpailun edetessä. Olimme aika selvästi Aprilia-tehtaan pyöriä perässä. 

- Nyt täytyy analysoida tarkasti, mikä tässä kisassa meni vikaan. Ei auta muuta kuin yrittää löytää jostain lisää vauhtia seuraavaan Australian kisaan, joka koittaa jo viikon kuluttua. 

Kallion ero voittajaan kasvoi 17 sekuntiin. Red Bull KTM-tallin toinen kuski Hiroshi Aoyama oli kisan yhdeksäs ja jäi vielä kauemmaksi kärjestä. 

Japanin osakilpailun jälkeen Kallio putosi MM-pisteissä kolmanneksi. Kauden neljännen voittonsa ajanut Simoncelli johtaa Bautistaa 32 pisteellä ja Kalliota 40 pisteellä.

- Pistetilanne ei näytä nyt kovin lupaavalta, mutta taistelu jatkuu. Kolme kisaa on jäljellä ja jaossa on vielä 75 pistettä, Kallio summasi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti