perjantai 5. syyskuuta 2008

Kuitunen uusi voittonsa YROY-kilpailussa

Vuoden 2007 voittaja uusi voittonsa tänä vuonna nuorten motoristien  ajotaitoja mittaavassa Young Rider of the Year -kilpailussa. Yhdeksättä kertaa järjestetyn Young Rider of the Year -kilpailun  voitti lahtelainen Panu Kuitunen. Toiseksi sijoittui Santeri Tolonen Lappeenrannasta ja kolmanneksi Rauna Peltonen Vantaalta.
Nuorille  16-25-vuotiaille moottoripyöräilijöille tarkoitetussa YROY-kilpailussa testataan moottoripyörän kuljettajan ajotaitoja, liikennevalmiuksia ja riskien tunnistamista.

Young Rider of the Year -kilpailu oli tänä vuonna tasoltaan entistä vaativampi. YROY-loppukilpailu käytiin 30.-31.8.2008 Joutsassa ja  siihen kutsuttiin 20 nuorta moottoripyöräilijää. Finalistit valittiin kaikkiaan yli 760 esikarsintaan osallistuneen joukosta.

- Koskaan aikaisemmin YROY-kilpailun historiassa voittaja ei ole pystynyt uusimaan voittoaan. Tänä vuonna se temppu onnistui Panu  Kuituselta, kertoo Suomen Motoristit ry:n koulutusvastaava Jarmo Jokilampi.

Finaalissa nuorten ajotaitoja ja liikennevalmiuksia testattiin kahdentoista erilaisen tehtävän avulla.
- Kilpailiu järjestettiin nyt yhdeksättä kertaa ja kilpailijoiden taso on noussut vuosi vuoden jälkeen. Hienoa tänä vuonna oli se, että  kolmannes kilpailijoista oli juuri kortin saaneita uusia motoristeja. Kilpailussa toiseksi tullut kuului tähän porukkaan ja se osoittaa,  että kisassa pärjääminen ei välttämättä vaadi vuosien ajokokemusta.

Kilpailun järjestivät yhteistyössä Suomen Motoristit, MoTo Survival Finland, Pohjola, Liikenneturva ja Suomen Autokoululiitto. Kilpailua  tukee Opetusministeriö. Lisäksi kilpailussa oli mukana joukko yhteistyökumppaneita.