maanantai 8. syyskuuta 2008

Pyrhönen ajoi kolmanneksi Sveitsin MM-motocrossissa

08.09.2008 Tiedote, Kuva Sauli Mäkelä


Antti Pyrhönen ajoi motocrossin MX3-luokan kolmanneksi sunnuntaina Sveitsin Roggenburgissa. Sijoitus oli kolmas peräkkäinen palkintopallisijoitus Suomen ja Tanskan osakilpailujen jälkeen. Pyrhönen tuli maaliin espanjalaisen Alvaro Lozanon ja MM-sarjaa johtavan belgialaisen Sven Breugelmansin takana. 

- Tuntuu todella hyvältä menestyä näin hyvin tällä perinteikkäällä sveitsiläisellä saviradalla, jossa keski- ja eteläeurooppalaiset kuljettajat menevät tunnetusti lujaa, iloitsi itsensä ja Honda-pyöränsä hyvään vauhtiin virittänyt Pyrhönen. 

Pyrhönen liikkui molemmissa erissä aivan kärjen tuntumassa. Avauserässä hän oli kolmas yhtä monta sekuntia Breugelmansia jäljessä. Jälkimmäisessä erässä hän tervehti ruutulippua toisena enää kaksi sekuntia vuorostaan voiton napanneesta Lozanosta. 

- Minulla oli voiton avaimet käsissäni varsinkin toisessa erässä. KTM-kuljettajat olivat kuitenkin vielä tällä kertaa piirun verran kovempia, viittasi Pyrhönen Lozanoon ja Breugelmansiin. 

Voimiensa tunnossa oleva Pyrhönen janoaa vielä tällä kaudella MM-erävoittoa. Aika käy tosin vähiin, sillä MX3-luokan kauden viimeinen osakilpailu ajetaan ensi viikonvaihteena Saksan Jauerissa. 
- Voittoa lähdetään tietenkin hakemaan, mutta siitä ei ole vielä syytä puhua suureen ääneen. Kaiken on onnistuttava silloin nappiin. 
Roggenburg osoitti, että Pyrhösen paketti on kunnossa myös vauhdillisesti. 

- Reikäisellä ja haastavalla radalla mentiin käytännössä koko ajan kaasu pohjassa. Kisa ei ollut niinkään hankala fyysisesti, mutta mentaalipuoli oli lujilla. Keskittyminen ei saanut herpaantua hetkeksikään niissä vauhdeissa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti