tiistai 2. syyskuuta 2008

Suomi kuudentena Sixin avauspäivän jälkeen

02.09.2008 Tiedote, Kuva Toni KonttinenSankan pölyn pidättelemä Suomen enduromiehistö ei pystynyt kaivamaan parasta vauhtiaan esiin kuuden päivän mittaisen MM-joukkuekilpailun avauksessa Kreikan helteisessä Serrerissa.

Suomen joukkue - Jari Mattila, Roni Nikander, Juha Salminen, Valtteri Salonen, Marko Tarkkala ja Kari Tiainen - ajoi ensimmäisten kuuden erikoiskokeen jälkeen sijalla kuusi 3.01 minuuttia kisaa johtavan Ranskan takana. Suomen edelle maanantaina ehtivät myös Italia, USA, Espanja ja Australia.

Historian saatossa seitsemää joukkuemestaruutta juhlinut Suomi epäonnistui viime vuonna Chilen Sixillä jäätyään sijalle 16 ja se kummitteli edelleen myös Kreikassa huonojen lähtöpaikkojen muodossa.

- Kreikassa pölisee ja todella kovaa. Ei tällä touhulla ollut vielä avauspäivänä mitään tekemistä kilvanajon kanssa. Pölypilvi saattoi hälvetä hetkeksi, mutta sitten se nousi taas sankkana silmille, jolloin ei auttanut muuta kuin lyödä liinat kiinni, kertoi maanantain nopein suomalaiskuljettaja Salminen harmissaan.

Enduro 2-luokassa kisaava Salminenkin joutui ohittelemaan erikoiskokeilla toisensa jälkeen puolenkymmentä edellä ajanutta ja pölyä nostattanutta hitaampaa kuljettajaa. Kuljettajat lähtivät reitille 20 sekunnin välein, mikä merkitsi ainakin Suomen kannalta aivan liian tiukkaa aikataulua Kreikan kivisellä ja kovalla maaperällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti