tiistai 30. huhtikuuta 2013

Motocrossin SM-kausi käynnistyy Hyvinkäällä

Motocrossin SM-kausi käynnistyy viikonloppuna Hyvinkään Vauhtipuistossa. Avausviikonlopun aikana ajetaan MX1- ja MX2-luokan SM-osakilpailut.

Hyvinkään uusitulla radalla ajetaan myös junioreiden MX65- ja MX85 -luokkien Luoteis-Euroopan EM-karsinta.

Pienemmän eli MX2-luokan SM-avauksen kaksi erää ajetaan lauantaina. Luokan hallitseva mestari, Helsingin Henric Stigell ei ole puolustamassa mestaruuttaan, vaan hän keskittyy motocrossin EM-sarjaan.

Kovimpina mestaruuden metsästäjinä lienevät viime kauden SM-hopeamies Salpausselän Juuso Matikainen, SM-pronssimies Hyvinkään Aki Manninen ja Orimattilan Joni Tuominen. Kauden avaus on kuitenkin aina arvoituksellinen ja uusia nuoria mestarikandinaatteja voi hyvinkin astua kuvaan mukaan.

Iso luokka sunnuntaina

MX1-luokan sunnuntain SM-avauksen starttipuomille asettuu ykkösnyrkkinä hallitseva mestari, Helsingin Toni Eriksson. Eriksson on valmiina taistelemaan mestaruudesta myös tällä kaudella. Hänen kilpailuohjelmaansa kuuluu myös enduro ja kevätkausi on kulunut pääosin enduron parissa. Kausi alkoi kuitenkin helmikuussa voitokkaasti Helsingin Messukeskuksessa ajetulla supercrossin SM-osakilpailulla.

Starttipuomilla on mukana myös hallitseva supercrossin mestari, Hyvinkään konkarikuljettaja Marko Kovalainen. Kovalainen tuntee kotiratansa metkut hyvin ja on kova pala purtavaksi kenelle tahansa kovan kokemuksensa turvin. Toinen kova luu on Karkkilan ikinuori konkarikuljettaja Niko Kalatie, joka nappasi viime kaudella MX1-luokan SM-hopeaa. 

Kilpailussa on kuitenkin nuoria kovia haastajia, joista yksi kovimmista on Tampereen Teemu Lehtinen. Lehtinen ajaa muutaman muun kuljettajan ohella myös lauantaina MX2-luokan SM-kisan.

Nuorten kuljettajien (65cc ja 85cc) EM-karsintakisassa nähdään sunnuntaina kansainvälistä väriä kun luokassa on ajajia Belgiasta, Hollannista, Iso-Britanniasta, Tanskasta Ruotsista ja Suomesta.

Hyvinkään rataa on uudistettu MX1- ja MX2-luokkien MM-osakilpailujen takia. Osakilpailut ajetaan 13.-14. heinäkuuta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti