keskiviikko 10. huhtikuuta 2013

Niki Tuuli Superstock EM-sarjaan

17-vuotias Niki Tuuli siirtyy Superstock 600 European Championship -sarjaan.
Imatralaiskuljettaja voitti viime vuonna Saksan IDM-sarjan Yamaha R6 Dunlop Cupin mestaruuden ylivoimaisesti. - Kyseessä on todella kovatasoinen sarja, joten odotukseni ovat totta kai korkealla. Sarjassa on paljon nopeita kuskeja ja pienet erot, joten luvassa on varmasti erittäin tiukkoja kisoja. Vaikka en vielä olekaan pahemmin päässyt treenaamaan, lähden silti kauteen rennoilla ja hyvillä fiiliksillä, Tuuli intoilee.

Superbiken MM-sarjan yhteydessä ajettava sarja käsittää yhdeksän Euroopan moottoriradoilla ajettavaa osakilpailua. Ensimmäinen osakilpailu ajetaan jo ensi viikonloppuna Espanjan Aragonissa. 

- Tarkoituksena on alkaa rakentaa ajamista pikku hiljaa, ilman turhia riskejä ja edetä siitä vähitellen kauden kuluessa parempiin suorituksiin. Tavoitteena on ajaa tasainen kausi ilman loukkaantumisia ja sijoittua loppupisteissä viiden parhaan joukkoon, Tuuli jatkaa.

Vaikka Tuuli ajaakin sarjassa omaa nimeään kantavan Niki Tuuli Racingin nimissä, on EM-projekti kuitenkin toteutettu yhteistyössä ratamoottoripyöräilytalli Kallio Racingin kanssa. Ratamoottoripyöräilijä Vesa Kallion lisäksi hankkeen taustalta löytyy myös Fin-Terpuu yrityksensä kautta vaikuttavan Timo Roinisen nimi.

- Koska Suomessa on pienet resurssit, on useamman osaajan yhteistyö tällaisissa hankkeissa ehdottoman tärkeää. Meilläkin on tässä taustalla hyvä porukka, johon jokainen tuo jotain ja jossa jokainen pyrkii hyödyntämään omaa erikoisosaamistaan yhteisen tavoitteen eteen. Itselläni on vuosien kokemus eri moottoripyöräsarjoissa ajamisesta ja oman kilpatallin pyörittämisestä, joten olen ilman muuta mielelläni mukana auttamassa suomalaisten ratamoottoripyöräilijöiden matkaa kohti kansainvälistä menestystä, Kallio valottaa.

Tuuli kilpailee tänä vuonna samalla Yamahan R6-pyörällä, jolla hän viime vuonna voitti ajamansa Yamaha R6 Dunlop Cupin mestaruuden. Nuorukaisen päämekaanikkona toimii kokenut Matti Järvinen, apunaan Aatu Valkeinen.

- Täysin suomalaisin voimin tässä toimitaan, Kallio kertoo.

Superstock 600 European Championship -sarjan osakilpailut:

13.04. Aragon, Espanja
27.04. Assen, Hollanti
11.05. Monza, Italia
09.06. Portimao, Portugali
29.06. Imola, Italia
04.08. Silverstone, Iso-Britannia
31.08. Nurburgring, Saksa
05.10. Magny-Cours, Ranska
19.10. Jerez, Espanja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti