keskiviikko 7. toukokuuta 2003

Trialin SM-sarja käyntiin - Hindrén odotetusti kärjessä


Trialin SM-sarja käynnistyi sunnuntaina Vantaan Hanskalliolla ajetulla osakilpailulla, jossa trialin kahdeksankertainen Suomen mestari Joachim "Joa" Hindrén näytti jälleen kaapin paikan. Märässä kelissä ajettuun kilpailuun toi lisäväriä sääntömuutos, joka teki ajamisesta ainakin yleisölle näyttävämpää.
Kauden avauskilpailua väritti toissavuoden hopeamitalistin Jussi Haapasen paluu kilparadoille, jolloin viime vuonna mestaruuden voittanut Hindrén sai ainakin vähän miettimistä ennen kilpailun ratkeamista. Viime vuosina hopeatilaan tottunut Haapanen on voittanut mestaruuden kahdesti vuosina 93 ja 95.
Tälle kaudelle trialin SM-sarjaan tehtiin muutama sääntömuutos, jotka ovat ainakin osittain kuljettajien mieleen. Jaksoilla ajoaikaa on nyt puolitoista minuuttia entisen kahden sijaan ja kuljettajalla on nyt mahdollisuus pysähtyä ja pomputella pyörällä, mikä oli vielä viime vuonna kiellettyä. Säännöt trialin SM-sarjassa ovat nyt yhtenäiset MM-sarjan sääntöjen kanssa.
Pitkät jaksot
Vantaan kilpailussa jaksot olivat suhteellisen pitkiä, joten tiukaksi käyneen ajan siivittämänä nähtiin yleisöä viihdyttäneitä kunnon loppurutistuksia. Märällä ja liukkaalla kalliolla Hindrén oli jälleen ylitse muiden.

- Tämä oli kauden ensimmäinen kilpailu minulle, joten vähän kyllä alkoi puuduttamaan, kun oli todella pitkiä jaksoja. Toinen kierros meni minulta kaikkein parhaiten, jolloin en saanut ainuttakaan virhepistettä. Hienosti mennyt kierros toikin sitten paineita viimeiselle kierrokselle, eikä keskittyminen enää onnistunut kunnolla ja sieltä sitten tuli muutama piste. Kokonaisuutena olen kuitenkin todella tyytyväinen suoritukseeni, Hindrén kertoi.

Uusiin sääntömuutoksiin Hindrén on tyytyväinen. - Uusi aikasääntö teki kilpailun paikoitellen tiukaksi, kun jaksot olivat pitkiä. Nyt jaksoille saa myös pysähtyä ja siirtää pyörää pomputellen, mutta silloin aika käy vähiin. Tiukka aika tietysti vähentää turhaa pomppimista, joten onhan tämä näin yleisöllekin paljon nautinnollisempaa.

Haapanen harrastellen mukana
Vammalan Jussi Haapanen ylsi avauskilpailussa toiselle sijalle, vaikka trial-pyörä on seisonut tallissa viimeiset puolitoista vuotta.

- Kisa meni loistavasti, vaikka viimeiseltä kierrokselta tuli enemmän virhepisteitä kuin kahdelta ensimmäiseltä yhteensä. En yksinkertaisesti jaksanut ajaa enää ja sen takia sain paljon pisteitä. Kahteen ensimmäiseen kierrokseen olen tyytyväinen, Haapanen pohti kisan kulkua.

Myös Haapanen piti uudesta aikasäännöstä, vaikka ajoaika jaksoilla lyhenikin.
- Uusi sääntö ei ole huono. Kiva että saa pysähtyä ja pompottaa. Ainoa vaan, että tänään oli jaksot vähän pitkiä. Osa oli kyllä ihan hyviä. Kyllä sen tietysti arvasi, että ekassa kilpailussa ratamestari ei oikein hahmota, että kuinka pitkään menee jaksoja ajaessa, Haapanen totesi.

Kilpailussa kolmanneksi ylsi hienosti vasta 18-vuotias Henri Himmanen, joka pesi kokeneemmat kuljettajat Tommi Suhosen ja Tomi Luhtasuon. Jussi Jokinen oli kuudes, Saku Suvanto seitsemäs ja Ossi Nurminen kahdeksas.

SM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan kuukauden päästä Tervakoskella.

Hindrén aloitti Trialin SM-kauden voitollaTulokset:
SM-trial, 1/6, Vantaa
1.Joachim Hindrén13
2.Jussi Haapanen45
3.Henri Himmanen75
4.Tommi Suhonen80
5.Tomi Luhtasuo82
6.Jussi Jokinen87
7.Saku Suvanto94
8.Ossi Nurminen120

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti