tiistai 13. syyskuuta 2005

Juha Salminen bensapulassa

(Tiedote, Yadkinville, New Carolina, USA)

GNCC -sarjaa ylivoimaisesti johtava Juha Salminen ajoi seitsemänneksi sunnuntaina USA:ssa ajetussa GNCC sarjan osakilpailussa.

Kilpailu alkoi jo tutuksi käyneeseen tyyliin. Salminen otti lähdön ja muut yrittivät sitkeästi roikkua hänen perässään. Kilpailun puolivälissä eroa kanssakilpailijoihin oli kertynyt reilu minuutti, eikä Salmista olisi kukaan enää pystynyt ajamalla tavoittamaan.

- Todella hyvät kisat. Ajo kulki kuin rasvattu ja pyörä pelasi tosi mainiosti. Harmi vaan, että kilpailu meni pilalle bensan loputtua. Kilpailun puoliväliin oli suunniteltu tankkaus, johon bensan piti huoletta riittää. Matka kuitenkin loppui reilua kilometriä ennen tankkausta, manailee Salminen.

Kun Salmista ei kuulunut tankkaukseen, ryntäsi huolto reitille etsimään häntä. Salminen sai kuitenkin bensaa tallitoveri Shane Wattsilta ja pääsi sen avulla jatkamaan matkaansa.

Tankkauksen Salminen joutui tekemään ilman huoltomiehiä. Pyörä oli tankattava vielä uudelleen ennen viimeistä kierrosta. Vastoinkäymisistä sisuuntunut Salminen lähti tavoittelemaan kärkeä ennennäkemättömällä vauhdilla. Hän lähti viimeiselle kierrokselle viidentenätoista, mutta maaliviivan hän ylitti seitsemäntenä. Hän pystyi ajamaan kiinni jopa kolme minuuttia edellään lähteneen.

- Tämä nyt oli tämmöinen kisa, enkä jää tätä sen ihmeemmin suremaan. Näitä vaan joskus sattuu, toteaa Salminen.

Päivän kilpailu käytiin hyvin kuivassa ja pölyisessä maastossa. Kilpailun erikoisuus oli tyhjillään olevan talon sisällä kilpailu. Reitti oli vedetty läpi talon kulkien huoneesta toiseen.

Salminen on nyt varmistanut itselleen vähintään GNCC sarjan hopeatilan. Voittotaistelu on enää kahden kauppaa. Nyt voittoon ajanut Barry Hawk on 46 pistettä Salmisesta. Seuraava kilpailu ajetaan 24.9. Se on ensimmäinen kilpailu jossa Salminen pystyy varmistamaan mestaruutensa.

Kymmenen ajetun osakilpailun jälkeen Salminen johtaa sarjaa 46 pisteen erolla. Toisena sarjassa on Barry Hawk. Tämä oli kauden toinen kilpailu, jossa Salminen ei ollut palkintopallilla. Hän on voittanut kuusi osakilpailua, ollut kerran toinen ja kerran kolmas. Kaikki voitot ovat tulleet reilulla erolla kanssakilpailijoihin

TULOKSET
Osakilpailu 10/13 11.9.2005 NC
Yleiskilpailu
1. Barry Hawk Jr, Smithfield PA, Yamaha
2. Charles Mullins, Hamilton OH, Yamaha
3. Michael Lafferty, Millville NJ, KTM
4. Rodney Smith, CA, Suzuki
5. Glenn Kearney, Australia, Suzuki
6. Justin Williamson, Sanford FL, Yamaha
7. Juha Salminen, Finland, KTM
8. Jesse Robinson, Connellys Spg NC, Kawasaki

PISTETILANNE
Yleiskilpailun pistetilanne
1. Juha Salminen, Finland, KTM, 254 p.
2. Barry Hawk Jr, Smithfield PA, Yamaha, 208 p.
3. Glenn Kearney, Australia, Suzuki, 153 p.
4. Charles Mullins, Hamilton OH, Yamaha, 129 p.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti