torstai 15. syyskuuta 2005

Minimotokauden finaali Imatralla 11.09.2005

(Tiedote)

Mestaruudet ratkesivat, Kuparinen toinen
Imatralla ajettiin kauden viimeinen minimoto-kilpailu hienoissa olosuhteissa, sää suosi viikonloppua ja radan pintakin oli uusittu juuri ennen kilpailua. Seniori A-luokassa tilanne oli tiukka ennen viimeistä kilpailua, Eeki Kuparinen johti sarjaa vain kymmenen pisteen erolla Erno Kostamoon. Ensimmäisessä startissa Kostamo otti kärkipaikan Kuparisen seuratessa perässä. Kuparinen joutui kuitenkin keskeyttämään kaatumisen jälkeen ja näin pistetilanne kääntyi Kostamon eduksi viidellätoista pisteellä ennen toista lähtöä.

Toisessa startissa Kostamo oli ylivoimainen ja voitti Imatran osakilpailun sekä 2005 kauden mestaruuden, Kuparinen sijoittui toiseksi ollen myös kauden lopputuloksissa toinen. Niko Siirilä oli kisan kolmas ennen Sami Martikaista.

Road Racing:in MM-sarjassa 125-kuutioisten useimmat kuljettajat ovat nousseet juuri minimotoista suurempiin luokkiin ja Suomen minimoto-sarjan tämän vuoden kaksi nopeinta kuljettajaa, Kostamo ja Kuparinen suunnittelevatkin siirtymistä ensi kaudella 125-kuutioisiin.

Uusia ja vanhoja kuljettajia mukana Imatralla
Kauden viimeisessä osakilpailussa Blata Motomarket Racing Team sai vieraakseen imatralaisen minimotoveteraanin Juha Kallion, joka on minimotoista siirtymisen jälkeen ajanut menestyksellä 125-kuutioisissa niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Kallion vauhti oli säilynyt muutaman vuoden tauosta huolimatta ja olikin Seniori B-luokan toisessa startissa toinen, parantaen koko ajan kierrosten määrän myötä. Ensimmäisen startin keskeytys verotti kuitenkin viikonlopun pistesaldoa. Juniori A-luokassa osallistujia oli ennätysmäärä, yhdeksän kuljettajaa osallistui tähän 7-9 -vuotiaiden luokkaan kertoen lajin uudesta noususta. Seuraavalla kaudella tiedetään uusia junioreita tulevan taas lisää, joten kaivattu uusi sukupolvi on kasvamassa maailman road racing- sarjoihin.