keskiviikko 7. syyskuuta 2005

Kari Tiaista ei pysäytä mikään

(Ari Hänninen, Povaska Bystrica)

Kari Tiainen, Jani Laaksonen ja Pekka Viljakainen joukkueenjohtajanaan Kaj Ek lähtevät tavoittelemaan enduron kerhojoukkueiden maailmanmestaruutta Slovakiassa ensiviikolla ajettavasta Enduron joukkuekilpailusta - International Six Days Enduro (I.S.D.E) kuudenpäivänajosta.

Joukkueen innostajana ja koollekutsujana on toiminut Kari Tiainen.
- Tukijoita tähän hankkeeseen on löytynyt ihan mukavasti. Alusta asti on ollut tarkoitus saada samalla kokoon rahoitusta Riihimäellä toimivaan nuorten MP-kouluun. Siinä on onnistuttu loistavasti, kiitos kaikille tukijoillemme, kiittelee Tiainen. Riihimäen Moottoripyöräkerho Kahvakoplan Kari Tiainen MP-koulu toimii nyt neljättä kauttaan ja se on saanut tunnustuksena toiminnastaan Nuori Suomi sinetin. Sinetti on edelleen ainoa, joka on moottoripyöräkerhoille myönnetty.

Ikimotoristi Tiainen on kilpaillut enduron MM-sarjassa vuodesta 1989 alkaen. Hän on voittanut seitsemän henkilökohtaista MM, neljä joukkue-MM:ta ja yhden nuorten joukkue-MM:n. Tiainen jätti jäähyväiset sarjalle vuonna 2002. Hänen panostaan tarvittiin kuitenkin jo vuoden 2003 joukkuekilpailuun Brasiliaan. Vuosi 2004 oli välivuosi MM tasolla. Tiainen ei ole kuitenkaan lopettanut ajoharrastustaan missään vaiheessa, vaan mieli palaa jatkuvasti kilpakentille. Tallipäällikön roolissaan hän on ruoskinut kuljettajiaan vauhtiin osallistumalla henkilökohtaisesti ajoharjoituksiin. Polte ajamaan sai Tiaisen liikkeelle ja kokoamaan joukkueen Slovakiassa ajettavaan Kansainvälinen kuudenpäivänajoon, I.S.D.E. Kilpaiu on paremmin tunnettu nimellä Sixi. Alkuperäiseen kokoonpanoon kuului myös rallin maailmanmestari Tommi Mäkinen, mutta maatilan syystyöt estivät Mäkisen osallistumisen. Tiainen sai houkuteltua joukkueeseen takavuosien joukkuetoverit, Pekka Viljakaisen ja Jani Laaksosen.

Pekka Viljakainen on ajanut ensimmäisen joukkuekilpailunsa 16 vuotiaana vuonna 1983. 1990-luvun alussa oli muutaman vuoden tauko ja vuonna 1995 hän oli jälleen mukana joukkueessa. Viljakaisen ura huipentui Suomen ensimmäiseen miesten joukkue-MM:n vuonna 1996 Hämeenlinnassa.

Jani Laaksonen on ajanut miesten MM-joukkueessa vuodesta 1993 alkaen. Hän on ollut voittamassa kaikkia kuutta joukkue-MM:ta Suomelle.

Kokemusta joukkueesta löytyy vaikka muille jakaa, sillä Tiainen on osallistunut joukkuekilpailuun 14 kertaa, Laaksonen 12 kertaa ja Viljakainen 11 kertaa. He kaikki olivat mukana voittamassa Suomelle lajissaan ensimmäistä joukkue-MM:ta Hämeenlinnassa vuonna 1996. Joukkueen selkeä tavoite on ottaa voitto kerhojoukkueiden sarjassa.
- Näin kovalla joukkueella ei voi olla muuta tavoitetta kuin voitto, tiivistää Tiainen tavoitteen. Joukkue on Riihimäen Moottoripyöräkerho Kahvakoplan kakkosjoukkue.

Kahvakoplan ykkösjoukkueessa ajavat Taru Koskinen, Maire Jäntti ja Tanja Malinen. Se on ensimmäinen suomalainen naisjoukkue kautta aikojen. He saavat kanssakilpailijoikseen Ruotsin armeijan naisjoukkueen. Mitään erillistä naisten sarjaa ei kilpailussa ole, vaan kaikkien kilpailijoiden on selvitettävä sama reitti kuusi päivää kestävässä kilpailussa.

Lisätietoja www.karitiainen.com.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti