tiistai 6. syyskuuta 2005

Penna kaatui pistesijalta

(Tiedote)


Supersport 600 luokan yhdeksäs MM-osakilpailu ajettiin tänä viikonloppuna Hollanissa Assenin radalla. Ensimmäistä MM-kauttaan ajava Sami Penna pystyi tänään taistelemaan pistesijoista kilpailun alusta lähtien.

Ajo Promotion -tallin molempien kuljettajien kilpailu päättyi tänään keskeytykseen uran parhaalta sijalta ja kilpailun viimeisellä kierroksella. Sami Penna oli noussut jo viimeiselle pistesijalle kun kilpailu päättyi viimeiseen shikaaniin toisen kuljettajan päälleajamana. Henri Taipale kaatui viimeisellä kierroksella sijalta viisi.

Penna oli parhaimmillaan kisan puolivälissä jo sijalla 14, mutta pienen virheen seurauksena tippui ryhmässään takaisin sijalle 16. Viimeisellä kierroksella hän kuintenkin nousi takaisin sijalle 15 ja oli ottamassa uransa ensimmäistä MM-pistettä, kun italian Cristiano Migliorati teki viimeisessä shikaanissa 200 metriä ennen maalia epätoivoisen ohitusyrityksen ja molemmat kuljettajat kaatuivat pahan näköisesti.

Penna selvisi hurjasta rytäkästä lopulta pienin vaurioin oikean käden pikkurillin murtumalla. Vamma ei todennäköisesti estä hänen osallistumistaan ensi viikonloppuna ajettavaan saksan osakilpailuun.

Kilpailun voittoon ajoi italian Fabien Foret ennen ranskan Sebastian Charpentier'iä, joka toisella sijallaan varmisti jo maailmanmestaruuden vaikka vielä kolme kauden kilpailuista on ajamatta.

Tatu Lauslehto oli parhaana suomalaisena 9. Kolmantena suomalaisena MM-sarjaa kiertävä Topi Haarala joutui keskeyttämään teknisen vian takia ja villilläkortilla Assen'in osakilpailuun osallistuva Vesa Kallio nousi Pennan ja Miglioratin keskeyttämisen myötä sijalle 15.

- Olin päättänyt jo ennen kisaa, että tänään on pakko päästä pistesijalle. Tässä lajissa kaikki ei kuitenkaan ole aina itsestä kiinni ja onneksi nyt ei käynyt pahemmin ja olen edelleen ajokunnossa seuraavissa kisoissa. Murtuman paraminen kuulemma kestää kome viikkoa, mutta lääkäreiden mukaan voin ajaa pikkurilli nimettömään kiinnin teipattuna. Seuraava viikko täytyy levätä ja koittaa parannella lihakset ajokuntoon ensi viikonloppuun mennessä, Sami Penna kertoo.

- Sami ajoi loistavan kisan ja vahvisti sen käsityksen, että pistesijoille ajaminen on täysin realistinen tavoite loppukauden aikana. Tänäänkin pistesija olisi ollut täysin ansaittu, mutta nyt kävi niin kuin kävi. Kun näin Samin hurjan ulosajon monitorilta pelästyin pahemman kerran, mutta onneksi tästä kuitenkin selvittiin lähes pelkällä säikähdyksellä vaikka lääkärin luona Samia odottellessa ehtikin jo käydä mielessä monenlaista, tallipäällikkö Esa Ajo kertoo.

- Jäin alussa hetkeksi hieman hitaampien taakse jumiin, mutta ohitettuani muutaman kuljettajan pääsin hyvään rytmiin ja sain edelläolevan ryhmän kiinni. Viimeisellä kierroksella tulin yhteen mutkaan hieman eri ajolinjalla kuin aikaisemmin ja se kostautui tällä kertaa kaatumisena. Nyt alkaa kuitenkin olla aika hyvä tuntuma tähän pyörään ja vauhtiin, joten täytyy yrittää kunnon tulosta jälleen ensi viikonloppuna, Henri Taipale kertoo.

Seuraava kilpailu ajetaan ensi viikonloppuna Saksassa Lausitzring'in radalla

Supersport 600 -luokan MM-osakilpailu 9/12, Assen
Tulokset:
1. Fabien Foret, Ranska, Honda CBR 600 RR
2. Sebastien Charpentier, Ranska, Honda CBR 600RR, +0,258
3. Michel Fabrizio, Italia, Honda CBR 600RR, +1,109
4. Kevin Curtain, Australia, Yamaha YZF R6, +1,380
....
9. Tatu Lauslehto, Suomi, Honda CBR 600RR, +25,592
15. Vesa Kallio, Suomi, Yamaha YZF R6, +38,087
Kesk. Sami Penna, Suomi, Honda CBR 600RR
Kesk. Topi Haarala, Suomi, Honda CBR 600RR

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti