sunnuntai 13. elokuuta 2006

Päivärinnalle ja Karttialalle kaksi toista sijaa Rijekan MM:ssa


Pekka Päivärinta ja Timo Karttiala ajoivat kahdesti toisiksi sunnuntaina Kroatian Rijekassa ratamoottoripyörien sivuvaunuluokan MM-osakilpailussa. Saavutustensa ansioista he nousivat MM-pisteissä toisiksi maailmanmestaruutensa viikonloppuna varmistaneen Englannin Tim ja Tristan Reevesin jälkeen.

Tero Manninen ja Pekka Kuismanen eivät päässeet sunnuntain MM-startteihin mukaan, kun lääkäri kielsi lauantaina ulosajossa loukkaantuneen Kuismasen kilpailemisen. Manninen ja Kuismanen ovat nyt MM-pisteissä kolmansina.

- Sprinttikisa hävittiin Reevesin veljeksille vain 0,2 sekunnilla. Otimme heitä koko ajan kiinni, mutta matka loppui kesken, Päivärinta kertoi.

Sunnuntain pitkässä kisassa Reevesit ja Ranskan Delannoy ja Bidault pääsivät startissa karkuun. Viidennellä kierroksella kisa kuitenkin keskeytettiin, kun englantilaiset Norbury ja Parnell ajoivat ulos ja
käänsivät ajokkinsa katolleen.

Uusintastartissa Päivärinta ja Karttiala saivat huonon startin ja lähtivät Delannoyn kantaan, pääsivät ohi ja ajoivat Reevesin veljesten perässä.
- Näimme kilpailun loppupuolella, että Reevesin takarengas oli aivan lopussa, ajoimme ohi ja saimme jo kahden sekunnin kaulan heihin. Kun läksimme omasta mielestänmme viimeiselle kierrokselle, meille näytettiin vielä kahta kierrosta, Päivärinta kertoi.

Itse asiassa menossa oli viimeinen kierros ja silloin kilpapyörän etupäässä rusahti ja alkoi paukkua. Päivärinnan oli pakko hellittää vauhtia, että pääsisi maaliin ja keräisi tärkeät MM-pisteet.

- Viimeisen kierroksen viimeisessä kaarteessa Reevesit sitten pyyhälsivät ohi ja ensimmäisinä ruutulipulle, viikonlopun kolmeen kakkostilaan tyytyväinen Päivärinta kertoi ja sanoi, että sunnuntain vastaisena yönä tehty iso koneremontti kannatti tehdä.

Seuraavat MM-pisteet ovat jaossa Hollannin Assenissa syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna. Sarja päättyy syyskuun toisena viikonloppuna Ruotsin Karskogassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti