keskiviikko 9. elokuuta 2006

Päivärinnalle ja Karttialalle makea voitto Itävallassa


Pekka Päivärinta ja Timo Karttiala nousivat sunnuntaina voittajiksi Itävällan Salzburgringilla, jossa ajettiin ratamoottoripyörien sivuvaunuluokan MM-osakilpailu. Lauantain sprinttikisan toinen sija parani sunnuntaina, jolloin sadesäässä ajettiin täyspitkä kilpailu.

Voittajaparin jälkeen maaliin ajoivat kuuden sekunnin päässä hallitsevat maailmanmestarit Tim ja Tristan Reeves Englannista. Tero Manninen ja Pekka Kuismanen kiipesivät myös podiumille ajettuaan kolmansiksi vain sekunnin Reevesille jääneinä.

MM-pisteissä Reevesin veljekset ovat edelleen johdossa, Manninen ja Kuismanen ovat toisia ja voitokkaan viikonlopun ansiosta Päivärinta ja Karttiala nousivat kolmansiksi. Tällä kaudella on ajamatta vielä seitsemän MM-osakilpailua Rijekassa, Assenissa ja Karlskogassa.

Päivärinta ja Karttiala lähtivät kisaan kuudennesta ruudusta. Hyvän startin ansiosta he pääsivät heti kolmansiksi ja kolmannella kierroksella siirtyivät kärkeen.

- Ajoimme aamun warm upissa 2,5 sekunnin erolla parhaan kierrosajan ja se antoi jo aavistaa, että jos kaikki menee putkeen, mahdollisuusksia on vaikka mihin, sadekelin spesialistina tunnettu Päivärinta kertoi. 

Hän kertoi miettineensä, että jos he voittavat ja kolmantena pisteissä oleva Andy Laidlow ei saa pistettäkään, he kipuavat kolmansiksi. Näin kävi.

Tero Manninen harmitteli sitä, että kierroksella ohitettavan kanssa ei malttanut rauhoittaa ajamista. Liiasta reuhaamisesta takarengas meni huonoon kuntoon ja se saattoi maksaa toisen sijan.

- Oma moka - aina jotain oppii, Manninen sanoi kilpailun jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti