keskiviikko 2. elokuuta 2006

Vantaan MM-motocrossiin kuljettajia 27 maasta

Vantaan Vauhtikeskuksen radalla 12.-13. elokuuta ajettava nuorten MM-motocross kerää Suomeen mittavan määrän tulevaisuuden tähtiä.
- Kisaan on ilmoittautunut 173 kuljettajaa yhteensä 27 eri maasta Suomi mukaan luettuna. Kansalaisuuksien määrässä mitattuna tapahtuma on suurin, mitä suomalaisessa moottoriurheilussa on koskaan nähty, kertoo kilpailunjohtaja Erkki Heikkinen. Suomessa on ajettu viimeksi MM-motocrossia vuonna 2000 Heinolassa 125- kuutioisten luokan merkeissä. Vantaan Moottorikehon kaksipäiväinen voimannäyte palauttaa siis Suomen kuuden vuoden tauon jälkeen MM-kartalle.
- Kansalaisuuksien määrä ylitti jopa odotuksemme. Mukana on kuljettajia muun muassa Kiinasta, Namibiasta ja Thaimaasta, jotka eivät ole niinkään tyypillisiä maita motocrosspiireissä, toteaa Heikkinen. Kisajärjestäjät olivat varautuneet lähes 300 kuljettajan saapumiseen Vantaalle.
- Kaukaisimmat maat ilmoittivat ymmärrettävästikin Suomeen kahdeksan kuljettajan kiintiötä pienemmät joukkueet. Lähempää tulevat maat osallistuvat MM-kisaan pääosin täydellä joukkueella. Nuorten maailmanmestaruuksista ajetaan kahdessa luokassa, eli 125- ja 80- kuutioisissa. Isomman luokan, jo kansainvälisen läpimurtonsa kynnyksellä olevat kuljettajat ovat iältään 15-18-vuotiaita ja pienemmän luokan pilotit puolestaan 12-15-vuotiaita. Suomen MM-kilpailussa on mukana 90 kuljettajaa isommassa ja 83 kuljettajaa pienemmässä luokassa.
- Radan valmistelut ovat täydessä vauhdissa ja pääsemme jo pian käsiksi viimeistelytöihin. Kisaorganisaatiokin on jo sopivasti kunnossa, kun saimme testattua sen toimivuuden keväällä ajetussa SM-motocrossissa, korostaa kilpailunjohtaja Heikkinen, joka odottaa Vauhtikeskukseen kahden päivän aikana 5000 katsojaa. Kansainvälinen moottoriliitto FIM otti nuorten MM-motocrossin ohjelmaansa kaksi vuotta sitten, jolloin kisa ajettiin Latviassa. Viime vuonna järjestävänä maana oli Tshekki.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti