maanantai 24. huhtikuuta 2006

Lauslehto MM-pisteille Valencian avauskilpailussa

(Tiedote)

Järvenpääläinen Tatu Lauslehto avasi Valenciassa tämän kauden MM-pistetilinsä. Alkukauden tekniikkaongelmien jälkeen Stiggy Motorsportin suomalaiskuljettaja kaasutteli maaliin Supersport-luokan kauden kolmannessa MM-koitoksessa sijalla 14. Kilpailun voitti hallitseva maailmanmestari, Sébastien Charpentier Ranskasta.
Lauslehdon kilpailuun mahtui runsaasti dramatiikkaa. Lähtöruudusta 17 hyvän startin saanut suomalainen oli vähällä menettää pelin jo toisella kierroksella.
- Kierroksen alussa tuli hirmuinen highsiden alku ja jalat kääntyivät taivasta kohti. Ilmalennon aikana olin varma, että se on menoa nyt. Yhtäkkiä rysähdin kuitenkin takaisin pyörän päälle, vuoden 2004 Supersportin Euroopan mestari päivittelee.
Rytäkässä Lauslehto menetti tuntuman edellä ajaneeseen ryhmään ja jäi vaihtelemaan sijoituksia sanmarinolaisen William de Angelisin kanssa.
- Kisan lopussa vasen käteni alkoi yllättäen kramppaamaan, enkä pystynyt enää vastaamaan de Angelisin ohitukseen, Lauslehto kertaa.
Parannusta viime vuoteen
Viime vuoden MM-sarjassa kymmenneksi sijoittunut Lauslehto oli tyytyväinen pistetilinsä avaamiseen.
-Viime vuonna olin täällä 15:s, joten siinä suhteessa tuli parannusta. Ehkä pikkaisen enemmän odotin, vaikka tämä on sarjan ainoa rata, josta en pidä yhtään.
MM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Italian Monzassa kahden viikon kuluttua. Viime vuonna Lauslehto kaasutteli tulokaskaudellaan Monzassa upeasti kuudenneksi.
-Sitä kisaa odotan paljon, pidin radasta jo viime vuonna. Pyörä kulkee nyt hyvin, joten tähtään kirkkaasti kymmenen joukkoon ja tietysti yritän parantaa viime vuoden sijoitusta.
Ennen Monzan MM-koitosta Lauslehto hengähtää hetken arvokkaassa seurassa.
-Täältä Valenciasta mennään Kenny Roberts Juniorin (500-kuutioisten maailmanmestari vuodelta 2001) kämppään Barcelonaan, ja sieltä edelleen Monzaan seuraamaan Italian mestaruussarjan kisoja, Lauslehto suunnittelee.