perjantai 7. huhtikuuta 2006

Kallio starttaa kolmannesta ruudusta Qatarissa

(Tiedote)


Mika Kallio hyökkäsi vahvasti perjantain aika-ajossa Qatarin GP:n paalupaikka-aikaa kohti, mutta radan loppuosalla ruuhkaa oli sen verran edessä, että miehen oli tyydyttävä kolmanteen sijaan. Pasinin jarruttelu vei Kalliolta paalupaikan.

Vaikka kuljettaja oli pettynyt paalupaikan lipumisesta sivu suun, oltiin Red Bull KTM-tallissa tyytyväisiä. Itävaltalaistalli pääsi jo samaan vauhtiin kauden alkua dominoineen italialaisen Aprilia-tallin kanssa.

Qatarin Losailin radalla 125-kuutioisten luokassa paalulle ajoi Espanjan Alvaro Bautista ennen Aprilia-tallitoveri Mattia Pasinia ja kolmanneksi jätettyä Mika Kalliota. Kärkikolmikko mahtui 0,223 sekunnin sisään.

Kauden avauskisan voittanut Bautista saa pitkälti kiittää Pasinia paalupaikastaan, kun italialainen jarrutteli takana tulleen Kallion menoa ratkaisevasti.

- Sain muutaman kuskin letkan kiinni viimeisellä sektorilla. Yhden ehdin jo ohittaa ja pääsin Pasinin kantaan ennen mutkaa. Keskellä kurvia Italian poika hieman himmasi vauhtia. Tiedä sitten, että tekikö hän sen tarkoituksella vai ei, mutta joka tapauksessa se maksoi minulle paalupaikan, Kallio selvitti.
- Pasinin kierros ei ollut kovin nopea, mutta minä olin kolmen ajetun sektorin jälkeen jo yli 0,4 sekuntia edellä kärkiaikaa. Menetin ruuhkassa reilut puoli sekuntia.

Kärkikymmenikössä aika-erot olivat jälleen pieniä. Kallion espanjalainen tallikaveri Julian Simon ehti sijalle 10 ja jäi kärjestä 0,767 sekuntia.

Kovavauhtinen kisa edessä
Huippuvauhdin löytämisestä huolimatta KTM-kuski ei ollut tyytyväinen pyöränsä käyttäytymiseen.

- Aloitetaan positiivisella asialla: Se oli hyvä juttu, että pystyin kärkivauhtiin vaikka pyörän ajettavuus ei ollut aivan kohdallaan. Vauhtia on luvassa lisää, jos löydämme paremmat säädöt ja enemmän pitoa lauantain kisaan mennessä, Kallio totesi.

- Renkaat ovat ihan ookoo, mutta etupäässä ei vaan tunnu olevan riittävästi pitoa. Pari kertaa menetin etupään pidon ja kaatuminen oli enemmän kuin lähellä. Takapää puolestaan täristää nopeissa mutkissa ja se verottaa vauhtia.

- Jos onnistumme löytämään paremmat säädöt, sitten kilpailua varten näyttää tosi hyvältä. Viime vuonnakin olimme melko tasoissa Aprilian kanssa aika-ajoissa, mutta kisasäädöissä olimme edellä. Toivotaan samaa kaavaa huomiselle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti