lauantai 8. huhtikuuta 2006

Mika Kallio taistellen kakkoseksi Qatarin GP:ssä

(Tiedote)


Mika Kallio suoritti tapansa mukaan loistavan lähtökiihdytyksen, kun 125-kuutioisten luokan kuljettajat ampaisivat matkaan Qatarin GP-kilpailussa. Valkeakoskelainen piti hetken johtopaikkaa hallussaan, mutta alkukautta hallinneen Aprilia-tallin kaksikko pyyhkäisi vastustamattomasti KTM-kuskin ohi.

Kallio kaasutteli alkumatkan kolmantena, ja kaksi Apriliaa näytti karkaavan omille teilleen. Kisan edetessä Alvaro Bautistan vahva vire jatkui ja espanjalainen kasvatti eroa muihin.

Kallio saavutti kakkosena ajaneen Italian Mattia Pasinin, jonka jälkeen kisan toisella puoliskolla alkoi kuuma kamppailu kakkossijasta neljän kuskin kesken.

- Siinä vaiheessa jo tiesin, että ratkaisut tapahtuvat vasta viimeisellä kierroksella, kertoi kolmen Aprilia-moottorin vauhdittaman kuskin kanssa tuimasti kisannut Kallio.

Kova kisa palkintopallisijoista kiihtyi kolmella viimeisellä kierroksella, eikä Mika Kalliokaan selvinnyt ilman kylkikosketuksia.

Mattia Pasini teki optimistisen ohitusyrityksen viimeisellä kierroksella ja kiilasi Lukas Pesekin radalta.

Sekunnin sadasosa Kallion hyväksi
Mika Kallio näytti vahvuutensa ja kilpailuhermojensa pitävyyden kilpailun viimeisellä kierroksella. Mies paineli päätöskierroksen lähes sekunnin kovempaa kuin muut ja nousi komeasti toiseksi.

- Siinä oli pakko puristaa yli sata lasissa, kun kaikki muutkin veti riskirajoilla. Ennen vikaa kierrosta Sergio Gadea pääsi vetämään pienen kaulan, mutta onnistuin saamaan espanjalaisen kiinni, Kallio kertasi tyytyväisenä.

- Nousin ihan kantaan ja pääsin yrittämään imuavun turvin ohitusta maalisuoralla. Tiukoille se meni, kun kaveri peitteli ja oma ajolinja ajautui aivan radan reunalle.

- Ehdin kyllä huomata, että pääsin juuri ja juuri ohi: Gadea jäi 0,01 sekuntia. Huippukovan taistelun jälkeen hopeasijakin tyydyttää, totesi Kallio, joka on urallaan kuitannut viimeisen kierroksen kaksinkamppailuja nimiinsä kovalla prosentilla.

Kallion espanjalainen tallikaveri Julian Simon ehti Qatarissa sijalle 10 ja jäi kärjestä 23 sekuntia. Hallitseva mestari Thomas Lüthi näytti jo vauhtinsa elpymisen merkkejä ajaessaan kahdeksanneksi jääden voittajalle yli 16 sekuntia.

Bautista on kahdella voitollaan selvässä MM-johdossa kerättyään 50 pistettä. Qatarin kisassa Bautistalle 6,765 sekuntia taipunut Kallio on sarjapisteissä toisena 33 pisteellä. Kisassa neljänneksi ajanut Pasini on kolmosena 29 pisteellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti