sunnuntai 10. syyskuuta 2006

Manninen ja Kuismanen voittoon Karlskogassa


Tero Manninen ja Pekka Kuismanen voittivat lauantaina Ruotsin Karlskogassa ratamoottoripyörien sivunaunuluokan kauden toiseksi viimeisen MM-osakilpailun. Pekka Päivärinta ja Timo Karttiala olivat kolmansia.

Voitto ja kolmas sija varmistivat Team Suzuki Finlandille tiimien maailmanmestaruuden, josta ajettiin tänä vuonna ensimmäisen kerran. Myös parien MM-sarjassa suomalaiset ovat kiinni hopea- ja pronssimitalissa.
Paalulta lähtivät aika-ajossa nopeimman kierrosajan ajaneet ja maailmanmestaruutensa jo varmistaneet englantilaiset Tim ja Tristan Reeves. Manninen ja Kuismanen sekä Päivärinta ja Karttiala lähtivät myös eturivistä.

Kun 15 kierroksen sprinttikisaa oli ajettu neljä kierrosta, lähtö keskeytettiin punaisella lipulla radalle ajautuneen soran vuoksi. Keskeytysvaiheessa suomalaiset olivat kilpailun kärkipaikoilla.
Uusintastartti tiesi Päivärinnalle ja Karttialalle yhden sijan menetystä. Edelle pyyhälsi englantilainen Bill Filip. Reevesin veljekset keskeyttivät.

Kauden viimeinen MM-startti ajetaan huomenna, jolloin Karlsgogassa on vuorossa 32 kierroksen mittainen täyspitkä gold race.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti