maanantai 25. syyskuuta 2006

Salminen toiseksi Unadillan GNCC kisassa

(Unadilla, New Berlin, USA 24.9.2006)USA:n GNCC sarjan mestaruuden jo aiemmissa osakilpailuissa varmistanut Juha Salminen ajoi toiseksi sunnuntaina Unadillassa ajetussa osakilpailussa. Kilpailu ajettiin sateen kastelemalla reitillä erittäin raskaissa ja vaikeissa olosuhteissa.

Kauden aikana todella hyväksi lähtijäksi osoittautunut Salminen oli nyt ensimmäisen kurvin jälkeen toinen. Heti lähdön jälkeen oli parin kilometrin vaikea osuus, joka piti ajaa erityisen tarkasti. Se oli mutalillua, jossa pienkin virhe kostautui kiinnijäämisenä ja oikea reittivalinta oli ensiarvoisen tärkeää. Vaativalla reitillä kärkiryhmä sai jo toisella hitaimmat kilpa kumppanit kiinni ja ohitustilanteet toivat mukanaan oman lisävärinsä.. 

Salminen ajoi kärkikolmikossa kolmetuntisen kilpailun puoliväliin asti. Heti puolenvälin jälkeen Hän siirtyi vaivattomasti kilpailun kärkeen. Ilo jäi kuitenkin lyhyeksi. – Se paikka ei näyttänyt mitenkään vaikealta ja olin aiemmilla kierroksilla valinnut lähes saman ajolinjan. Nyt mutavellin seasta löytyi iso kivi, joka heitti minut tangon yli suoraan mutavelliin. Sukelsin sinne kunnolla ja sen jälkeen ajolasit oli pakko hylätä ja hanskat kastui ihan läpimäräksi, manailee Salminen. Kaatumisen seurauksena Salminen putosi takaisin kilpailun kolmanneksi. Kuusikierroksisen kilpailun viimeisellä kierroksella Salminen ohitti Charles Mullinsin, mutta Nathan Canney pystyi pitämän johtoasemansa aina maaliin asti.

- Lähdin kilpailuun vähän alikuntoisena enkä pystynyt antamaan ihan täyttä panosta. Näissä olosuhteissa voittaja on se, joka tekee vähiten virheitä. Tänään voitto kuului Canneylle, onnitteli Salminen palkintopallilla kilpakumppaniaan.

Lähdössä nähtiin myös muutakin suomalaisväriä, sillä Salmisen oppi-isä, Kari Tiainen, oli mukana kilpailussa sijoittuen hienosti kymmenenneksi. Tiainen ajoi täydet kuusi kierrosta jääden Salmiselle lähes puoli tuntia. – Nyt on pakko nosta Salmiselle hattua ja todella korkealle. Tämä on todella rankka ja vaativa kilpailu. Vastaavaa en ole urallani useasti kokenut. Heitän tässä haasteen kaikille epäilijöille. He ovat tervetulleita kokeilemaan. Olen valmis maksaman lennot sille, joka pystyy voittamaan minut näissä kisoissa, uhoaa Tiainen.

Aamulla ajetussa kahden tunnin kilpailussa nähtiin myös suomalaisväriä, kun pitkään USA:ssa asunut Kari Tiaisen vanha kilpakumppani, Jarkko Vainio, teki paluun kilparadoille. Vainio muistetaan mm. Päijänne-ajon voittotaisteluista 80-luvin loppupuolelta. Vainion edellisestä kilpailusta ehti vierähtää peräti 14 vuotta, mutta hyvin olivat miehen ajotaidot tallella. Hän sijoittui luokkansa 13. Aamupäivän lähtöön oman värinsä toi rankkasade, joka kasteli reitin perusteellisesti. – Tällä harjoittelulla olen todella tyytyväinen, että yleensä pystyin ajamaan reitin. Kahden tunnin kilpailun aikana ei ollut yhtään paikkaa jossa olisi pystynyt vetämään henkeä, kertoo Vainio.

Sami Tamm otti myös osaa aamun kilpailuun. Hän sijoittui hienosti luokkansa toiseksi.
GNCC sarjassa ajetaan 13 osakilpailua, joista 11 on nyt ajettu. Seuraava osakilpailu ajetaan kahden viikon kuluttua Ohiossa. n kannustaessa parivaljakkoa.

Sarja päättyy lokakuussa. Osakilpailun voittaja saa 30 pistettä, toinen 25 ja kolmas 21 pistettä. Kaikki osakilpailut lasketaan mukaan lopputulokseen

TULOKSET
Osakilpailu 11/ 13 24.9.2006 11.NY
Yleiskilpailu
1 Nathan Kanney High Falls NY Yamaha 2:58:57
2 Juha Salminen Finland KTM +0:51
3 Charles Mullins Hamilton OH Yamaha +2:14
4 Justin Williamson Sanford FL Yamaha +5:22
5 Paul Whibley Petersburg KY Honda +5:47
6 Broc Helper Kittannig Pa Suzuki +11:36
7 Barry Hawk Jr Smithfield PA Yamaha +12:23
8 Robbie Jenks New Straitsville OH KTM +14:21
10 Kari Tiainen FIN KTM +26:15
-----------
PISTETILANNE
Yleiskilpailun pistetilanne
1 Juha Salminen Finland KTM 315
2 Barry Hawk Jr Smithfield PA Yamaha 213
3 Charles Mullins Hamilton OH Yamaha 172
4 Glenn Kearney Australia Suzuki 172
5 Paul Whibley Petersburg KY Honda 148
30 Kari Tiainen FIN KTM 11

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti