torstai 21. syyskuuta 2006

Mc Club Härmä ry Häjyt 11.7.2006 vierailulla kehitysvammaisten palvelukodissa Pikkutulppaanissa


Alahärmässä järjestettiin 27.5.2006 30. Hymyilevän Motoristin Kevätpäivä. Tapahtuman yhteydessä on aina muistettu hyväntekeväisyyttä ja tällä kertaa Mc Club Härmä ry ja PowerPark lahjoittivat tapahtuman tuotosta 1500 € Härmänmaan Palvelukoti pikkutulppaanille Kauhavalle. Se on valmistunut marraskuussa 2005, asukkaita on noin 16 ja hoitajia 17. Seuraavat kunnat ovat mukana palvelukodissa Alahärmä, Ylihärmä, Kauhava, Kortesjärvi, Lapua, Kyyjärvi ja Kivijärvi.

Pikkutulppaanikodin asukkaat pääsivät moottoripyöräajelulle
11.7.2006 kerääntyi noin 20 Mc Club Härmä ry:n motoristia huvipuiston pihamaalle jossa PowerParkin promoottori Timo Kaasila meitä odotteli chevrolet super sport roadsterin kanssa jonka lavalla lahjashekki kuljetettiin Kauhavalle. Aurinko paistoi kun suuntasimme Kauhavalle, Timo letkan viimeisenä kun autolla oli matkassa! Tunne oli sanoin kuvaamaton kun kaarsimme Pikkutulppaanin pihamaalle, noin 16 innokasta silmäparia hoitajineen olivat odottaneet meitä jo monta päivää. Hoitajat olivat heille kertoneet moottoripyöristä ja olivatpa myös kuunnelleet ääniä että ei tuntuisi pelottavalta kun hurautamme pihaan.
Ajoimme pyörät porttien sisäpuolelle missä meidät otti vastaan palvelukodin johtaja Sirpa Lammi, ojensimme lahjoitusshekin 1500 € ja tapahtuman julisteesta tehdyn taulun mitkä kummatkin lupasi Sirpa laittaa palvelukodin seinälle.

Vaikeavammaiset kodin asukkaat pääsivät nyt tutustumaan moottoripyöriin, meillä oli mukana myös kaksi sivuvaunua jotenka istuminen niihin oli helpompaa. Tällä kertaa ei kuitenkaan lähdetty ajamaan vaan pelkkä istuminen ja pyörien kosketteleminen riitti, se toi jo valtavan riemun lasten kasvoille. Siirryimme sitten sisätiloihin missä meille tarjottiin kahvit ja johtaja Sirpa Lammi kertoi meille Pikkutulppaanin päivärutiineista ja esitteli talon välineistöä. Lahjoituksellamme oli tarkoitus hankkia mm. pihalle suihkulähde Kevätpäivä laatalla varustettuna, sisälle fysioterapiahuoneeseen verho ja kattokiskot mustavalo terapiaa varten yms.

Palvelukoti pikkutulppaanin johtaja Sirpa Lammi totesi lopuksi onnellisena ja kiitollisena että” kovannäköisten motoristien rinnassa sykkii välittävä ja lämmin sydän”
Se lämmitti myös kaikkia meitä paikalla olleita ja aukaisi viimeistään siinä vaiheessa silmät todellisuuteen kuinka vaikeaa osalla nuorista on jos ovat syntyneet kehitysvammaisina ja mitä kaikkea he eivät voi tehdä tai harrastaa. Ja että tällainen vierailu antaa uusia virikkeitä, puhetta ja ajatuksia kauaksi eteenpäin.

Totesimme yhdessä tuumin että vierailusta pikkutulppaanissa tehdään joka vuotuinen tapahtuma!

Mc Club Härmä ry
Puheenjohtaja Asko Peltola

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti