maanantai 4. syyskuuta 2006

Sami Penna voittoon kauden päätöskisassa

4.9.2006 (Tiedote, Kuvat Jari Heikkilä)


Ratamoottoripyöräilyn SM-sarjan päätöskilpailu ajettiin viime viikonloppuna Virtasalmen moottoriradalla. Sami Penna osallistui kauden kolmeen viimeiseen SM-osakilpailuun Team Kuparisen tallissa, joka kesken kauden käynnisti projektin tarkoituksena tuoda Triumph takaisin SM-radoille. Kolmen kilpailun mittainen kokeiluprojekti päättyi parhaalla mahdollisella tavalla kun Sami Penna ajoi kauden päätöskilpailussa selvään voittoon.
Team Motomarketin Esko Kuparinen toteutti pitkään mielessä pyörineen suunnitelmansa ja toi suomen RR-radoille uutta väriä Triumph Daytona 675:n muodossa. Vaikka merkillä on jatkuvasti kilpailtu menestyksekkäästi mm. Iso-Britannian mestaruussarjassa, on Triumph nähty suomen radoilla viime vuosina pelkästään Classic luokan kilpailuissa. Kuljettajakseen Kuparinen värväsi MM-ratoja kiertäneen, mutta SM-sarjassa alkukauden taukoa pitäneen Sami Pennan.
Kaikkien yllätykseksi Sami Penna pystyi puristamaan vielä lähes vakiokunnossa olleella pyörällään heti ensimmäisessä kilpailussa Alastarolla toiseksi aivan mestaruuden voittaneen ja tällä kaudella MM-pisteillekin ajaneen Vesa Kallion kannoilla


Toisessa kilpailussa Räyskälän pitkillä suorilla vakiokoneen voimanpuute kilpailijoihin verrattuna vaikutti sen verran, että lentokenttäradan kaarreosuuksilla eroa ei pystynyt täysin kompensoimaan ajo-ominaisuuksilla ja taidoilla, vaan tuloksena oli niukka putoaminen palkintopallisijojen ulkopuolelle.


Ajettavuus kunnossa - moottori piristettäväksi


Pyörä oli kuitenkin osoittanut kilpailukykyisyytensä ja Team Kuparinen päätti käynnistää projektin myös moottorin päivittämiseksi lähemmäs Supersport -luokan sääntöjen sallimaa tasoa. Uusi piristetty versio valmistui kauden päätöskisaan Virtasalmelle.
Penna ajoi heti lauantaina parhaan kierroksensa aivan viime vuonna MM-kalustolla päivittämänsä rataennätyksen tuntumaan.
Sunnuntaina olikin tarkoitus hyökätä rataennätyksen kimppuun, mutta säänhaltijat pitivät huolen, että siihen ei tällä kertaa tullut kunnon mahdollisuutta.
Kilpailussa Penna hieman luistelevilla renkailla pystyi kuitenkin ajamaan selvään voittoon ennen Eki Kaulamoa ja Pauli Pekkasta. Mestaruutensa jo edellisessä kilpailussa varmistanut Vesa Kallio oli viime viikonloppuna Assen'in MM-osakilpaulussa ja siksi yksi vertailukohta jäi uudella koneella mittaamatta, mutta kierrosajat ainakin lupailivat hyvää Triumph projektin jatkuvuudelle.
- Kilpailu oli todella vaikea, sillä rata tuntui liukkaalta pyörän etu- ja takapäiden lipsuessa jarrutuksissa ja mutkissa koko ajan. Ajoin kieli keskellä suuta, kunnes olin saanut eron takana tulleisiin kavereihin kasvatettua neljään sekuntiin, ja pääsin ajamaan turvallisesti maaliin. Tulevalla kaudella pyritään pääsemään tiimin kanssa tottakai maailmalle, mutta mahdollisuuksien mukaan ajamaan myös kotimaan 600-sarjat, Penna kertoo.


- Nyt on takki tyhjä, mutta eipä harmita, että tähän projektiin lähdettiin. Kaikki mukana olleet tekivät loistavaa työtä ja heidän tuellaan sain vahvistuksen oman uskooni Triumphin kilpailukykyisyydestä. Erityiskiitos Samille, joka pani kaikkensa peliin, että loppusijoitusten lisäksi saimme osviittaa myös pyörän vauhdista rataennätykseen vertailtaessa. Tulemme varmaankin jatkamaan tätä projektia eteenpäin. Mahdollisesti käymme vielä tänä vuonna hakemassa lisää vertailupohjaa Ruotsin kisoista, Esko Kuparinen kertoo.


Tulokset / Supersport 600
1. Sami Penna, MC Muoviluoti, 22:03,505
2. Eki Kaulamo, VRT, +2.991
3. Pauli Pekkanen, J-SMK, +3.674
4. Topi Haarala, TMK, +25.099
5. Reko Nieminen, RiMPKK, +30.218

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti