torstai 21. syyskuuta 2006

Otani ajaa Ajon tiimissä Japanissa

Ratamoottoripyöräilyn MM-sarjan kauden kolmanneksi viimeinen osakilpailu ajetaan viikonvaihteessa Motegin radalla Japanissa.
Aki Ajon johtaman Malagutin 125-kuutioisten luokan tehdastalli kiertää Motegin 4,8 kilometrin mittaista rataa kahden japanilaiskuljettajan voimin, kun Tomoyoshi Koyama saa rinnalleen maanmiehensä Kazuya Otanin.
Otani korvaa suomalaisvetoisessa tallissa ranskalaisen Alexis Masboun, joka mursi kämmenluitaan Malesian GP:n lähtöharjoituksissa tapahtuneessa kolarissa.
Masboun odotetaan toipuvan tositoimiin vielä kauden viimeiseen ja Valenciassa perinteisesti ajettavaan osakilpailuun lokakuun lopulla.
Otani on vasta 17-vuotias tulevaisuuden lupaus, joka on ajanut tällä kaudella Espanjan CEV-sarjaa. Otani on neljän osakilpailun jälkeen Espanjan sarjassa 14. sijalla.
Ajo ei odota Otanilta ihmeitä Motegissa, mutta jokainen japanilaisen ajama kierros on tervetullut testimielessä. Ajon tiimin kausi on ollut lukuisten loukkaantumisten vuoksi täynnä vastoinkäymisiä, joka on verottanut vauhtia.
- Viimeiset kisat ovat osoittaneet, että emme me ole silti jääneet kehityksessä paljoakaan muista. Pyörässä riittää potentiaalia, kunhan kaikki palaset loksahtavat kohdalleen, sanoo Koyama.
Koyama liikkui jo viime sunnuntaina Australian GP:n starteissa piikkiluokan kärjen, eli maailmanmestaruuden varmistaneen Alvaro Bautistan ja Mika Kallion kannassa. Koyama aristeli kuitenkin edelleen kivuliasta rannettaan ja ensimmäiset kierrokset kulkivat liian varovasti.
- Tarvitsen ajooni taas sitä tuttua aggressiivisuutta. Eiköhän se löydy itsestään kotiyleisön edessä Motegissa, lupaa Koyama, jolla on edessä fyysisesti raskas viikonvaihde.
- Motegin radalla on paljon jarrutuspaikkoja ja pyörältä edellytetään
erityisesti hyvää kiihtyvyyttä.
Koyama sijoittui viime vuonna Kallion voittamassa Japanin GP:ssä neljänneksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti