perjantai 8. syyskuuta 2006

Ajon kuljettajilta kauden paras aika-ajo Malesiassa

Tallipäällikkö Aki Ajo hymyili perjantaina kilpaa paahtavan auringon kanssa Sepangin moottoriradalla Malesiassa. Ratamoottoripyöräilyn MM-sarjan 125-kuutioisten luokassa italialaisvalmistaja Malagutin suomalaisvetoista tehdastallia johtavalla Ajolla oli vihdoinkin aihetta tyytyväisyyteen kaikkien vastoinkäymisten jälkeen. Tiimi ajoi kauden tähän mennessä parhaan aika-ajosuorituksensa, kun Tomoyoshi Koyama ehti Sepangin nopealla radalla yhdeksänneksi ja vauhtinsa löytänyt Alexis Masboukin jo 17:nneksi.
- Niinhän sitä sanotaan, että paistaa se aurinko risukasaankin. Tosin ei tässä kannata vielä suuremmin tuuletella. Aivan liian usein meille on käynyt niin, että auringonpaistetta on seurannut sade, toppuutteli Ajo kuvainnollisesti.
Malesian GP:n ensimmäisten aika-ajojen hurjat pohjat vetäisi MM-sarjaa selvästi johtava espanjalainen Aprilia-kuljettaja Alvaro Bautista ajassa 2.12,846. Toiseksi tullut KTM-kuski Mika Kallio jäi Bautistasta jo 1.128 sekuntia, mikä on harvinaisen suuri marginaali varsinkin piikkiluokassa. Koyaman ero kärkeen oli 2,548 ja Masboun 3,333 sekuntia.
- Bautistan aika on käsittämättömän kova, kun ottaa huomioon, että Kalliokin ajoi viime vuoteen verrattuna varsin lujaa, ihmetteli Ajo.
Viime kaudella hallitseva maailmanmestari, Sveitsin Thomas Lüthi latasi Sepangissa paalupaikalle ajalla 2.14.546. Lüthi voitti myös sen kisan vain kahden tuhannesosasekunnin turvin Kallioon. Ajon tiimi keskittyy kuitenkin jatkossakin puhtaasti omaan tekemiseen Malesiassa.
- Päivän kulki meiltä harjoituksista lähtien hyvin. Koyama oli aika-ajoissa odotetulla tasolla ja Masbou on parantanut suoritustaan merkittävästi. Masboulla olisi ollut aineksia Koyaman aikaan, ellei hän olisi sössinyt omaa suoritustaan aika-ajojen viimeisillä kierroksilla pieneen törmäilyyn.
- Aika-ajo osoitti, että olemme pysyneet kehityksessä mukana. Minulla ei ollut mitään suurempia ongelmia. Takapyörä tosin vähän luisti, mutta sama taisi tapahtua muillekin, kertoi Koyama.
Ajon tiimin tekee lauantaiksi lähinnä vain hienosäätöä takajousitukseen.
- Jatkamme viikonvaihdetta pitkälti samoilla säädöillä. Pitää muistaa, että piikkiluokka ajoi vielä perjantaina varsin likaisella radalla. Lauantaina olosuhteet ovat erilaiset ja luisto-ongelmat korjaantunevat jo radan puhdistumisenkin myötä, odottaa tallipäällikkö Ajo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti