sunnuntai 10. syyskuuta 2006

Juha Salminen otti GNCC mestaruuden

(The Yadkin Valley Stomp GNCC, Yadkinville, Pohjois-Carolina)Juha Salminen varmisti uransa toisen peräkkäisen GNCC mestaruuden sunnuntaina USA:ssa ajetussa osakilpailussa. Sarjasta on vielä ajamatta kolme osakilpailua, mutta loistavasti sujuneesta alkukaudesta johtuen toisena oleva Barry Hawk Jr ei pysty niissä enää Salmista tavoittamaan. Eroa miesten välille on kertynyt 91 pistettä. Salminen on voittanut tällä kaudella kahdeksan osakilpailua ja vain kahdesti voitto on lipsahtanut Hawkille. Mestaruus on Salmisen toinen GNCC mestaruus. Ensikaudella hänet nähdään jälleen enduron MM-sarjassa.
Salminen on pystynyt koko kauden ottamaan aivan uskomattoman lähdön ja niin kävi myös tälläkin kertaa. Perään säntäsivät Hawk ja Glenn Kearney. Tämä kärkiryhmä irtautui nopeasti muusta ryhmästä.
Toisella kierroksella Salminen yritti ottaa irtioton.
- Hawk ajoi ihan kannassa ja tein siinä irtioton. Se ilo lopahti kuitenkin lyhyeen, kun törmäsin ohjaustangon päällä puuhun ja kaaduin, manailee Salminen. Kaatumisen seurauksena ryhmä oli jälleen kasassa. Kolmannella kierroksella edessä oli ensimmäiset kierroksella ohitettavat ja irtioton ottaminen vaikeutui huomattavasti.
Salminen laskelmoi, että hänen kannata pitää kolmen ryhmä koossa mahdollisimman pitkään ja niinpä hän odotteli eri tankkaustaktiikalla ajaneen Kearneyn kantaansa.
- Kun reilut kaksi kierrosta oli ajamatta päätin tehdä uuden irtioton ja nyt se onnistuikin hyvin. Etumatkani turvin ehdin tankkauksesta kärkeen ja viimeiselle kierrokselle lähdin 35 sekunnin erolla muihin.
Viimeisellä kierroksen Salminen nautiskeli johtoasemansa turvin yleisön suosionosoituksia.
- Jäin maaliviivalle jännittämään toisena tulevaa. Tuntui todella hyvältä kun näin Kearneyn olevan toinen, sillä se varmisti mestaruuteni. Koko vuosi tätä on tavoiteltu ja nyt se on totta.
Kilpailu ajettiin loistavissa olosuhteissa ja Salminen arvostaa sen yhdeksi kauden parhaista osakilpailuista.
- Täällä oli satanut edeltävällä viikolla, joten se vei pölyn ja teki savisesta maastosta eritäin pitävän pohjan. Tietysti myös mestaruuden voittaminen tekee tästä kisasta loistavan, kehuu Salminen.
GNCC sarjassa ajetaan 13 osakilpailua, joista kymmenen on nyt ajettu. Seuraava osakilpailu ajetaan kahden viikon kuluttua Unadillassa, lähellä New Yorkia. Kilpailu saa myös muuta suomalaisväriä, kun Salmisen takavuosien oppi-isä Kari Tiainen lähtee kirittämään Salmista runsaan suomalaisjoukon kannustaessa parivaljakkoa.
Sarja päättyy lokakuussa. Osakilpailun voittaja saa 30 pistettä, toinen 25 ja kolmas 21 pistettä. Kaikki osakilpailut lasketaan mukaan lopputulokseen.


VIRALLISET TULOKSET
Osakilpailu 10/ 13 10.9.2006 10.NC
Yleiskilpailu

1. Juha Salminen Finland, KTM 2:39:13
2. Glenn Kearney Australia, SUZUKI +1:07
3. Barry HKawasakik, Jr Smithfield, PA YAMAHA +1:26
4. Shane Watts Australia, KTM +2:14
5. Fred Andrews Salem, OH KAWASAKI+2:24
6. Robbie Jenks New Straitsville, OH KTM +2:26
7. Paul Whibley New Zealand, HONDA +3:20
8. Jesse Robinson Connellys Spg, NC KAWASAKI+3:53
9. Scott Watkins Leetonia, OH KAWASAKI+4:09
10.Travis Green Vinton, OH KAWASAKI+4:22
-----------
PISTETILANNE
Yleiskilpailun pistetilanne
1 Juha Salminen Finland KTM 290
2 Barry Hawk Jr Smithfield PA Yamaha 199
3 Glenn Kearney Australia Suzuki 160
4 Charles Mullins Hamilton OH Yamaha 151
5 Paul Whibley Petersburg KY Honda 132

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti