sunnuntai 10. syyskuuta 2006

Suomeen kolme MM-mitalia RR:n sivuvaunuluokassa


Päivärinta ja Karttiala voittivat kauden päätöskisan Ruotsissa

Pekka Päivärinta ja Timo Karttiala voittivat sunnuntaina Ruotsin Karlskogassa RR:n sivuvaunuluokan kauden viimeisen MM-osakilpailun ja nousivat MM-hopealle. Tero Manninen ja Pekka Kuismanen keskeyttivät ohjausvian vuoksi ja joutuivat tyytymään MM-pronssiin. Maailmanmestaruuden uusivat englantilaiset Tim ja Tristan Reeves.

Kun suomalaiskaksikot varmistivat jo lauantaina Team Suzuki Finlandille tiimien maailmanmestaruuden, lihoi Suomen MM-mitalipotti viime vuoden yhdestä tänä vuonna kolmeen. Päivärinta ja Karttiala saalistivat kauden mittaan kolme osakilpailuvoittoa ja Manninen ja Kuismanen viisi. Kauden aikana ajettiin 16 MM-lähtöä kahdeksana viikonloppuna eri puolilla Euirooppaa.

- Pääsimme päätöskisassa toisella kierroksella kärkeen, kun Reevesin veljekset kävivät ulkona ja ohitimme Mannisen ja Kuismasen. Reevesit tippuivat ulosajon vuoksi aika monta sijaa, mutta lähtivät sieltä nousemaan ja olivat kannassa viisi kierrosta ennen maalia, Pekka Päivärinta kertoi.

Päivärinnan ajokin takarengas kului 32 kierroksen mittaisen kilpailun lopussa ja pito hävisi. Hyvän ajorytmin alkujännityksen jälkeen saavuttanut Päivärinta pystyi kuitenkin pitämän maailmanmestarit takanaan ja tuli maaliin kaksi sekuntia ennen Reevesin veljeksiä.

Mannisen ja Kuismasen tie katkesi 10 kierrosta ennen maalia, kun ohjauslaitteisiin tuli vikaa ja pari ajoi ulos. Radalle palattiin vielä, mutta pyörä käyttäytyi Mannisen kertoman mukaan kuin mäyräkoira ja matka jäi kesken.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti