keskiviikko 6. maaliskuuta 2013

Ajokortittomien ‘ei-motoristien’ törkykäytös osasyy moottoripyöräonnettomuuksissa


Jatkoa juttun "Ruotsissa motoristit ajavat muuta liikennettä hitaammin"


Ruotsin motoristit (SMC) on julkaissut uuden tutkimuksen moottoripyöräonnettomuuksista. Tutkimus osoittaa että useissa tapauksissa onnettomuuden syynä on ollut ajokortittomien ajajien “törkykäytös”.


Ruotsin hallituksen ‘Motoristi ja mopedi -strategia’ vuodelta 2010, jossa SMC edusti käyttäjiä, tunnistaa viisi osa-aluetta, joissa kuolemia voitaisiin vähentää vuoteen 2020 mennessä. Nämä alueet ovat: moottoripyörien ABS, nopeuden vähentäminen, näkymisen ja tarkkaavaisuuden lisääminen, turvalliset ja sopivat tiet motoristeille sekä törkeän käyttäytymisen vähentäminen.
Ns. ‘törkykäytös’ on ollut osallisena 50-60%:ssa motoristikuolemia viimeisen viiden vuoden aikana. Käytöksellä tarkoitetaan nopeusrajoitusten rikkomista, ajamista ilman ajokorttia, hyökkäävää ajotapaa tai ajamista alkoholin tai muiden huumeiden alaisena.
Kuitenkin, kun SMC ja Ruotsin liikennevirasto tutkivat tarkemmin fataaleja moottoripyöräonnettomuuksia, havaittiin että suuri joukko onnettomuuksiin joutuneista ei ollut tavallisia motoristeja. 25% vuosina 2005-2010 kuolleista motoristeista ei omistanut MP-ajokorttia. Kun tätä ajokortitonta ryhmää tutkittiin lähemmin, ilmeni että he rikkoivat lakia myös muullakin tavalla. 60% oli kännissä tai huumeissa. 66% ei omistanut kolaroimaansa moottoripyörää ja yli 50% pyöristä ei soveltunut maantiekäyttöön.
SMC:n mielestä Ruotsin motoristien koulutusjärjestelmän, josta sanotaan että se on monimutkainen ja kallis, pitää ottaa huomioon maaseututeillä ajavien ajokortittomien määrä.
SMC sanoo että se haluaa ajokorttijärjestelmän, jossa painopiste on varhaisen ajajakoulutuksen sisällössä. Nykyinen kallis ja monimutkainen koulutus kokeineen, kyseenalaisine hallinnollisine tieturvallisuusetuineen rajoittaa ajokortin saantia negatiivisella tavalla.

1 kommentti:

  1. Hyvä havainto! Itse taannoin tutkin tilastoja, mutta ehkäpä niidenkin takana saattaa olla paljon tuota samaa. Tosin suhteessa pyörien määrään turvallisuus on lisääntynyt vuosikymmen toisensa jälkeen. Tuntuisi, että varusteilla ja erillisellä prätkäkortilla olisi paljonkin vaikutusta.
    http://www.vanhamoto.net/2011/11/tunne-sumentaa-jarjen.html

    VastaaPoista