keskiviikko 27. maaliskuuta 2013

Juha Vaskunlahti vuoden moottoripyöräkouluttajaksi

Suomen moottoripyöräkouluttajat ry (SMOK) on valinnut vuoden 2012 moottoripyöräkouluttajaksi Juha Vaskunlahden. Palkinto myönnetään vuosittain koulutustyössä ansioituneelle SMOKin kouluttajalle. Titteli myönnettiin 12. kerran.

Vasku sai halutun kiertopokaalin, sihteeri Timo Ronkainen velmuilee vieressä.

Punkalaitumella autokouluyrittäjänä toimiva Juha ”Vasku” Vaskunlahti on yksi SMOKin perustajajäsenistä ja pitkäaikainen kantava voima. Hän oli yhdistyksen kolmen ensimmäisen kouluttajatestit läpässeiden joukossa vuonna 1995. Vasku toimi pitkään yhdistyksen hallituksessa ja sihteerinä.

Vasku harrastaa lajia monipuolisesti asvaltilla ja enduropoluilla. Hän on tunnettu aktiivisesta otteesta koulutettaviin.
- Kouluttajana Juha on tinkimätön ja mukana aidolla tunteella, kouluttajakollega kertoo.

Omaa autokoulua Vasku on pyörittänyt vuodesta 1988. Hän on toiminut kouluttajauransa aikana tiiviisti Suomen Autokoululiiton ja Liikenneturvallisuuden edistämissäätiön luottamustehtävissä. Hän on ollut mukana moottoripyörätutkintojen kehittämisessä sekä tutkintojen vastaanottajien ja kouluttajien koulutuksessa. Motoristien jatkokoulutusta hän on kehittänyt Motopassi-työryhmässä ja tekee sitä edelleen Moto Survival Finland ry:n kautta.

SMOK ry

Suomen moottoripyöräkouluttajat ry on perustettu vuonna 1994. Yhdistyksen tehtävänä on moottoripyöräkoulutuksen edistäminen ja moottoripyöräkouluttajien ammattitaidon ja kouluttajavalmiuksien kehittäminen.

SMOK toimii yhteistyössä muiden järjestöjen kuten Liikenneturvan, Autokoululiiton, Suomen Motoristit ry:n ja MP69:n kanssa. Vuoden moottoripyöräkouluttaja valittiin ensimmäisen kerran vuonna 2001.

SMOK mittaa kouluttajien pätevyyttä monipuolisilla kouluttajatesteillä. Noin kahdestasadasta jäsenestä auktorisoituja, testit läpäisseitä kouluttajia on 56 kappaletta. Auktorisoidut kouluttajat kouluttavat tulevia kouluttajia ja toimivat kouluttajatestien vastaanottajina.

Palkitut kouluttajat

2011 Antti Kortesuo, Juupajoki
2010 Jarmo Jokilampi, Kangasala
2009 Jari Jokilampi, Kangasala
2008 Kari Hanski, Tampere
2007 Seppo Tuumi, Pori
2006 Jari Tuores, Vaasa
2005 Timo Anttila, Porvoo
2004 Jari "Jysky" Tengman, Riihimäki
2003 Joni Kuusisto, Vantaa
2002 Petri Tuovinen, Tampere
2001 Jyrki Hannonen, Järvenpää

Lisätietoja:
http://www.smokry.net/kouluttajat/vuoden-2012-mp-kouluttaja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti