sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Nikander Päitsin voittoon

78. Päijänneajo oli lähes alkutahdeista alkaen 24-vuotiaan Roni Nikanderin
ja Miko Mellinin, 23, kaksintaistelua. Kuusinkertainen Päitsivoittaja Heikki Timonen ajoi yleiskilpailun kolmanneksi.
Nikander osoitti vahvuutensa lauantai-illan hämärtyessä riuhtaisi itsensä piikkipaikalle ja kasvatti eroa lisää sunnuntain aikana. 

Roni Nikander tuulettaa, toiseksi tullut Miko Mellin (oikealla) ja Heikki Timonen seuraavat. Katso Urheilukuvien galleriat MK24 Ollilanlaakso ja 445 kuvaaPäitsikonkarit Mikko Tontti ja Heikki Timonen onnistuivat ajoivat kärikisijoille ainoastaan parilla kolmella ensimmäisellä maastokokeella. Tämän jälkeen Miko Mellin piti muut takanaan aina Joutsaan saakka.


Tontti ja Laaksonen keskeyttivät

Kilpailussa oli tänä vuonna monta tasaväkistä suosikkia taistelemassa palkintokorokesijoista. Kolmella heistä matka jäi alkutekijöihin.

Vuoden 2003 voittaja Mikko Tontti keskeytti konerikkoon jo neljännellä maastokokeella. Marko Laaksonen ja Lauri Pohjonen eivät kyenneet vatsa- ja selkävaivojen takia jatkamaan Jämsän Haapajokea pidemmälle.


Kuusinkertaisen Päijänne-voittajan Heikki Timosen toive "sileästä" kelistä ei toteutunut. Helmikuussa moottorikelkkatapaturmassa kylkivamman saanut Timonen sieti kokeneesta kaartista parhaiten erittäin röykkyiseksi kuluneen reitin antamaa selkäsaunaa ja nuorten kuljettajien kirivauhtia.


Timosen päätös palkintopallisijan ottamisesta piti loppuun asti, vaikka toipilaana joutui antamaan vähän tasoitusta muille.


Mellin empi koko kilpailuun osallistumista

Kovavauhtinen reitti suosi erityisesti Roni Nikanderia, joka jatkaa lähes suoraan lumispoorista harjoittelemaan ulkomaille. Tähtäimessä ovat Saksan cross country -sarja ja Espanjan ja Portugalin enduron MM-osakilpailut.

Miko Mellin harkitsi vielä muutama päivä ennen starttia koko kilpailun väliin jättämistä työ- ja opiskelukiireiden takia. Mäntsäläläinen Mellin on nopea ja luotettava kuljettaja talvikuski, jolla jännitys on usein vienyt parhaimman terän kilpailusuorituksesta.


Kahdella edellisellä Päitsillä sijoitus oli yleiskilpailun yhdeksäs. Nyt Honda-kuljettaja sai rennon
fiilikseen ajoon lauantain ensimmäisellä maastokokeella, ja sen siivittämänä hän yllätti jopa itsensä johtamalla kisaa 13:lle maastokokeelle asti.

Roni Nikander lähti hakemaan Päijänneajosta yleiskilpailun voittoa, ja sen hän myös määrätietoisesti otti. Siinä missä Mellin ei halunnut tietää tarkkoja pätkäaikoja, Nikanderin tiimi piti miehensä hyvin ajan tasalla, jotta kuljettaja tiesi heti, joko vauhdin kiristäminen puri vai pitääkö vielä kääntää kahvasta lisää.

- Oli tosi hyvä Päijänne. Lauantaiaamu vähän takkuili, joten joutui tekemään töitä, että pääsi kärkeen. Nyt ihan ensimmäisenä laitan Mersuun lämmityksen päälle, että saan jalkoihin lämpöä, Roni Nikander tiivistää kilpailun, jossa ei tänä vuonna kärsitty märkyydestä, mutta vilusta kyllä.

- Nyt tuntuu aika hyvältä, mutta ihan heti en lähtisi uudestaan. En uskonut, että oma ajo kantaisi tänne asti. Kilpailu meni yli odotusten. Ensi torstaina lähden Lappiin kelkkailemaan ja moottoripyörällä ajan vasta hyvällä kelillä kesärenkailla, Miko Mellin nauraa.

- Voitosta en haaveillut ollenkaan. Aika vähän olen treenannut, ja siksi en jaksanutkaan. Yllättävän rankkaa oli, vaikka keli oli hyvä, mutta läpi päästiin. Hyvä kun uudet kaverit voittaa, Heikki Timonen toteaa.

Kaikki tulokset http://fin-enduro.com/tulokset/paitsi13/

Yleiskilpailu 24/24

1 Nikander Roni KTM
2 Mellin Miko Honda 02:41,09
3 Timonen Heikki KTM 04:44,21
4 Tamminen Mika Husaberg 07:17,88
5 Michelsson Markus Husaberg 07:44,30
6 Leponiemi Marko Suzuki 08:37,71
7 Kaivolainen Joni KTM 08:45,37
8 Eriksson Toni KTM 09:16,68
9 Ahola Niki KTM 09:35,54
10 Teikari Kim Honda 10:05,49

Luokkavoittajat:

SM1
1. Miko Mellin MäntsMK
2. Kim Teikari MäntsMK
3. Toni Peltonen MäntsMK

SM2
1. Roni Nikander NMK
2. Markus Michelsson NMK
3. Marko Leponiemi KaMoKe

SM3
1. Heikki Timonen SsMK
2. Mika Tamminen JSMK
3. Toni Eriksson HMK

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti