sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Kallio ja Silvasti varmistivat jääradan mestaruudet

Konneveden jääradan SM-osakilpailussa ratkesi neljän luokan henkilökohtaiset Suomen mestaruudet. Vesa Kallio voitti JR2-luokan ja Erkki Silvasti JR3-luokan mestaruuden. Pienimmän ja ATV-luokan mestaruus ratkeavat vasta ensi viikonloppuna.

Erkki Silvasti voitti JR3-luokan Suomen mestaruuden.

Suurimmat ennakkopaineet kohdistuivat kotikylän kuljettajiin, Kari Vehniäiseen ja Erkki Silvastiin. Heillä molemmilla oli mahdollisuudet voittaa vuoden 2013 jääradan Suomen mestaruus. Helpolla JR3A-luokan kuninkuus ei kuitenkaan tullut.

- Aamulla oli enemmänkin kuin hankaluuksia. Tuntui, ettei tule yhtään mitään koko päivästä ja olin jo jättää leikin kesken. Ei kulkenut, ei ollut minkäänlaista pitoa renkaassa ja perhosiakin oli vatsassa. Ajattelin, ettei tästä mitään tule. Mutta sitten muutettiin pyörää aika paljon viime hetkellä. Kyllä nyt tuntuu tosi hyvältä, Silvasti kertoi.

Myös JR2A-luokan mestaruuden sekä kaikki tähänastiset luokan osakilpailut voittanut Vesa Kallio oli helpottunut.

- Kai se tietysti hyvältä tuntuu, että ollaan pikkuluokassa pystytty voittamaan kaikki ja onhan se osoitus siitä, että ollaan tehty asioita oikein. Ei ole työ mennyt keneltäkään mukana olleelta hukkaan. Kaikki kun toimii, niin onhan se siistiä ajaakin, Kallio kertoili. 

Pirttinen pisti kampoihin Vehniäiselle

Seinäjoen Moottorikerhon Jani Pirttinen varmisti, ettei 16-kertainen lajin Suomen mestari Kari Vehniäinen päässyt vielä tuulettamaan JR1A-luokan mestaruutta kotiyleisön edessä. Mies ohitti maalilinjan hieman ennen luokkajohdossa olevaa Vehniäistä.

- Ensin pelotti, että jos Vesa tämän voittaa, että rupeaako tässä pian hopea luisumaan käsistä ja se sai sarvet kasvamaan päähän. Kun alkoi näyttää siltä, että keulissa pysytään, niin mietin, että tämä jos mikä on paikka, jossa on kiva voittaa. Oli hyvää vääntöä Vesan ja Karin kanssa, oikein vimpan päälle jäärataa, Pirttinen fiilisteli pokaali kourassaan.

Kari Vehniäinen aikoo nyt painaa viikon kovasti töitä, jotta titteli tulisi kauden viimeisessä henkilökohtaisessa osakilpailussa Saarijärvellä ensi lauantaina.

- Kyllähän se tietysti olisi kivempi ollut varmistaa mestaruus jo nyt, mutta kun ei pojat näköjään anna etumatkaa yhtään, niin sitten pitää vain tehdä töitänöyränä. Hyvä kisa oli, mutta harmittaa, ettei matka ihan riittänyt, pojat ajoi tosi kovaa, Vehniäinen totesi.

Mestaruudet ratkesivat myös veteraani- ja sivuvaunuluokissa. Ensiksi mainitussa tittelin vei Varkaus Racing Teamin Timo Immonen, joka ajaa parhaillaan ensimmäistä kauttaan veteraaneissa. Sivuvaunuluokan mestaruuden pokkasivat muutaman vuoden tauon jälkeen Nurmijärven Moottorikerhon Jari Aronen ja Helsingin Moottorikerhon Kristian Selenius. 

Niki Tuuli vei ”Taistelijan Nastan”

Viime vuoden avoimen Saksan sarjan merkkiluokan, Yamaha R6-Dunlop Cupin mestari Niki Tuuli kävi piristämässä JR3B ja JR1B–luokkia, joista ensimmäisessä hän ylitti maalilinjan ensimmäisenä ja jälkimmäisessä kaatui kesken kärkitaiston. Ratamoottoripyörälupaus ansaitsi otteillaan Konneveden Moottorikerhon kiertopalkinnon ”Taistelijan Nastan”.

- Idea kisaamisesta lähti oikeastaan siitä, kun tiimipäällikkö Timo Roininen ilmoitti puolitoista viikkoa sitten, että sie ajat Konnevedellä jäärataa. Kävin sitten maanantaina ajamassa parikymmentä kierrosta, että siinä oli tämän vuoden harjoitukset. Kesken kilpailun pääsin sitten makuun, kun aloin nähdä Joelilta (Vinnikainen) ajolinjoja ja vähän vaihteitakin siinä samalla, Tuuli naureskeli.

Tuulin ohella B-luokissa kovinta vauhtia pitivät JR1B 2. ryhmän sekä JR2B-luokan nimiinsä vienyt Erno Kivimäki sekä JR1B 1. ryhmän voittanut Niklas Pöytälaakso.

Myös ATV-luokan paremmuus ratkotaan vasta kauden viimeisessä henkilökohtaisessa osakilpailussa ensi lauantaina Saarijärven jäällä. Sunnuntaina paikan päällä kamppaillaan kerhomestaruuksista.

Nita Korhonen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti