perjantai 1. maaliskuuta 2013

Jääradan mestaruudet katkolla sunnuntaina

Ensi sunnuntaina Konnevedellä ajettava jääradan SM-kauden toiseksi viimeinen henkilökohtainen osakilpailu tulee todennäköisesti ratkaisemaan useamman luokan mestaruudet.

Konneveden isännöidessä tällä viikolla SM-jääratakauden viidettä osakilpailua ovat paikkakunnan omat miehet Kari Vehniäinen ja Erkki Silvasti luokkajohdossa.

Päivä tulee olemaan kotiyleisön suurta juhlaa, mikäli JR1A-luokkaa johtava Vehniäinen tai JR3-luokan kärjessä oleva Silvasti ylittää maalilinjan tuoreena mestarina. 

Jos Vehniäisen onnistuu hyvin, kruunataan hänet 17. kerran lajin Suomen mestariksi. Pistelaskusäännön mukaan yhden kilpailun tulokset jäävät pois. Vehniäisestä 17 pisteen päässä oleva viime vuoden mestari Seinäjoen Jani Pirttinen luonnollisesti pyrkii siihen, että mestaruus sinetöidään vasta ensi viikolla kauden viimeisessä osakilpailussa Saarijärvellä.

- En minä kyllä ole pisteitä laskenut, mutta jos voitan, niin kai se mestaruus alkaa olla siinä. Ajetaan nyt kuitenkin ensin kaikki kisat ja laskeskellaan vastasitten, Vehniäinen muistuttaa.

- Hyvillä mielin lähden kotikisaan. Tosin rata on hieman nopeampi, mikä on ehkä vähän huonompi homma minulle, kun suhteessa menestymiseni on parantunut, kun radat on hitaampia, konkari tuumaa.

Erkki Silvastilla on turvalliselta vaikuttava 20 pisteen johtoasema ennen Tampereen Motocross ry:n Antti Soitialaa, mutta silti hänkään ei tuuleta vielä mestaruuden puolesta.

- Kyllähän se mieltä lämmittäisi ottaa mestaruus sunnuntaina, mutta sinne voi jälki-ilmoittautuneina tulla kovia kuskeja, joten ei uskalla vielä henkseleitä alkaa paukutella. Ajetaan ensin ja katsotaan sitten, mutta ei hirveästi tarvitse jännittää, kun lähtee ajamaan, Silvasti mietiskelee.

JR2A-luokassa Valkeakosken Moottorikerhon Vesa Kallio johtaa 30 pisteellä ennen Vehniäistä, joten ilman ongelmia hän tulee niinikään sinetöimään mestaruutensa jo tälläviikolla.

Maailmanmestari sekoitti B-luokkaa

Myös JR3B-luokassa Konneveden Moottorikerhon edustaja loistaa tuloslistojen ykkösenä. Juha Leppänen, joka nostetaan nyt näyttöjen perusteella A-luokkaan, oli pitelemätön JR3B-luokassa aina siihen saakka, kunnes enduron maailmanmestari Petri Pohjamo ilmoittautui Oriveden kilpailuun ja ylitti maalilinjan ensimmäisenä. Pohjamon piti osallistua jo Saarijärven koitokseen, mutta sairastumisen takia miehen ensimmäinen jäätaisto pitkän tauon jälkeen koitti vasta viime viikolla.

- No joo ihan tyytyväinen olen. Toisaalta voitto oli hieman yllätys, mutta kyllähän se on harjoituksissakin sujunut ihan hyvin, joten ei se ihan puun takaa tullut, kertoo Pohjamo, joka nähdään viivalla myös Konneveden osakilpailussa.

JR1B ja JR2B –luokissa vahvimpia näyttöjä on antanut Saarijärven Moottoripyöräurheilijat ry:n Erno Kivimäki.

Myös Immonen varmistamassa mestaruutta

Niinikään veteraaniluokassa on tänä vuonna ollut varsin kova taso, kun jääradan moninkertaiset Suomen mestarit Timo Immonen ja Hannu Kallio sekä viime vuoden veteraaniluokan mestari Kari Grön ovat käyneet tiukkaa taistelua kirkkaimmasta tittelistä. Edellisessä Orivedellä ajetussa osakilpailussa mitalitaistoon nousi mukaan myös Leppävirta Racing Team ry:n Antti Pekkonen.

Immonen ripusti lopetti kilpailemisen vuoden 2008 JR1A-luokan mestaruuden jälkeen ja teki tänä vuonna paluun saatuaan veteraaniluokan edellyttämän 40 vuoden iän mittariin. Muutaman vuoden kisatauko ei ole hiljentänyt vauhtia. Varkaus Racing Team ry:n mies on vienyt kaikki alkukauden osakilpailut nimiinsä.

- Ei se vauhti ole näköjään mihinkään siitä karannut, vaikka vähän vanhalla kalustolla olenkin liikenteessä. Varkaudessa on muitakin kavereita, jotka ajaa jääradalla, niin ajattelin tulla katsomaan heidän otteitaan ja mihinkä se kilpailuhomma on muuttunut, mutta eihän tuo nyt ole muuttunut mihinkään, Immonen naurahtaa.

Myös Immosella on mahdollisuus varmistaa Suomen mestaruus itselleen jo Konneveden osakilpailussa.

- No jos maaliin piäsee, niin sitten, mutta moottoriurheilusta ei koskaan tiedä, Immonen toteaa.

Nita Korhonen

Kolmen kärki neljän osakilpailun jälkeen

JR1A
1.         Kari Vehniäinen        KonnMK/UA  KTM              95
2.         Jani Pirttinen             SeMK             Honda            78
3.         Vesa Kallio               ValkMK          KTM             65

JR2A
1.         Vesa Kallio               ValkMK         KTM             100
2.         Kari Vehniäinen        KonnMK/UA  KTM               70
3.         Erkki Silvasti            KonnMK/UA  KTM               55

JR3A
1.         Erkki Silvasti             KonnMK/UA  KTM             91
2.         Antti Soitiala             TamMC          Honda            71
3.         Pasi Pulliainen           VRT               Honda            61

ATV
1.         Petri Honkanen         PyhjMK          Polaris             95
2.         Joni Koivisto            TamMC           Honda             81
3.         Jukka Pakkala           SeMK              Polaris            60

Sivuvaunut
1.         Jani Aronen / Kristian Selenius  NjMK/HMK              AYR-Honda    100
2.         Jarmo Lehtinen/ Arto Mantila    OriToive/OriToive     KTM                 62
3.         Erkki Salo / Jukka Hasari          OriToive/HTM          Kawasaki           60

Veteraanit
1.         Timo Immonen          VRT                          Kawasaki        100
2.         Hannu Kallio             ValkMK                    KTM                71
3.         Antti Pekkonen          LeppävirtaRT             Honda              55

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti